Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri gıda denetimini

Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri gıda denetimini sürdürüyor


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretim ve satışı yapan iş yerlerini denetlemeye devam ediyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri Karataş, Şahintepe, Güneykent, Etiler, Hoşgör, Mimarsinan, 75. Yıl, Deniz, Çağdaş, 60. Yıl, Kıbrıs, Yukarıbayır ve Savcılı mahallelerinde denetim yaptı.
     Denetimler sırasında, 8 bin 732 adet son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe tutanak karşılığı el konuldu. İnsan sağlığını tehdit eden son kullanma tarihi geçmiş ürünleri Cumhuriyet Zabıta Karakoluna getiren ekipler, daha sonra ürünleri araca yükleyerek, çöp imha deposunda imha etti.
     Şahinbey Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerin vatandaşın huzur ve sağlığını korumak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini bildirdi.
     İlçe genelinde gıda, tarım üretim ve satış yapan iş yerlerinin denetimlerine ağırlık verildiği ifade edilen açıklamada, Sağlıksız ürünlerle mücadele tek taraflı önlenemeyecek. Vatandaşların da bu konuda bilinçlenerek kendi sağlığı için aldığı ürünlerde son kullanma tarihine bakması ve bunu alışkanlık haline getirmesi gerekiyor denildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri gıda denetimini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER