Şampiyon Sofuoğlu, yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Şampiyon Sofuoğlu, yeni şampiyonlar yetiştiriyor -Milli motosikletçi Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk gibi gelecek vadeden motosikletçileri yarışlara hazırlıyor -Sofuoğlu gözetiminde çalışmalarını sürdüren Razgatlıoğlu,


SAKARYA (A.A) - Salih Eren/Mehmet Özcan - Dünya Superport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu (16) ve Harun Çabuk (15) gibi gelecek vadeden motosikletçileri Akyazı ilçesinde yaptırdığı pistte yarışlara hazırlıyor.
     Razgatlıoğlu ve Çabuk ile antrenman yapan Sofuoğlu, her iki sporcunun da Türkiye adına şampiyonluklar kazanmasını hedefliyor. Razgatlıoğlu, Türkiyeyi Red Bull Motogp Rookies Cupta, Çabuk da Moriwaki Junior Cupta temsil edecek.
     Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birbirinden hırslı ve hızlı iki genç sürücüyle çalışmanın güzel olduğunu belirterek, her ikisinin de birbirinin rakibi olduğunu söyledi.
     Motora bindikten sonra en büyük rakip oluyorlar diyen Sofuoğlu, Çok güzel çalışıyorlar. TMF de sponsor oluyor çünkü antrenman masrafları oldukça fazla. Bu destekler çok önemli. Zaten her ikisinin de maddi durumu çok iyi değil açıkçası şeklinde konuştu.
    
     -İkisi de şampiyon olacaktır-
    
     Kenan Sofuoğlu, her iki sporcunun da şampiyon olacağını vurgulayarak, Türkiyenin çok başarılı iki motosikletçiye kavuşacağını dile getirdi.
     Toprakın da Harunun da uluslararası yarışlarda Türkiyeyi temsil edeceğini anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:
     Kategorilerinde ikisinin de şampiyon olacağına inanıyorum. Toprak, Motogp Rookies Cupta yarışacak. Gençlerin yarıştığı bir kupa ama Toprak çok tecrübeli. Tüm antrenmanlarını bir dünya şampiyonuyla yapıyor. Benimle çekişecek seviyeye ulaşıncaya kadar eğitiyorum. Şu anda da ufak motorda çekişiyoruz.
     Harun da çok iyi. Dünkü antrenmanda üçümüzün dereceleri de birbirine yakındı. İkisinin de zamana ihtiyacı var. Avrupa arenasında biraz acemilik yaşayacaklar ama ikisi de şampiyon olacaktır. Toprak, şu anda 54 numarayla yarışıyor. Benden sonra 54 numarayı o taşıyacak. Harun da rahmetli Sinan ağabeyimin 61 numarasıyla yarışlara çıkacak. Sofuoğlu kardeşlerin bayrağını bu gençlerimiz götürecek.
    
     -54 numaranın hakkını vereceğim-
    
     Türkiyeye şampiyonluk getirmek istediğini ifade eden Razgatlıoğlu ise Sofuoğlundan aldığı 54 numarayı en iyi şekilde taşıyacağını söyledi.
     Antrenmanlar sayesinde hızlandığını vurgulayan Razgatlıoğlu, Kenan ağabey, motoruyla 54 saniyelik derece yapıyor, ben de aynı dereceyi yakaladım. Bundan dolayı çok mutluyum. Daha da iyi olacağım dedi.
     Razgatlıoğlu, şöyle devam etti:
     Yarışlara çok büyük bir hocayla çalışarak gireceğim, böyle bir şeyi yurt dışında bile bulmak zor. Dünya şampiyonu birisi, kendi yarışları olmasına rağmen bizlerle çalışıyor. Antrenmanlarımızı beraber yapıyoruz. İnşallah şampiyon olup Türkiyeye döneceğim. Zaten 54 numarayla yarışıyorum. 54 numaranın hakkını vereceğim.
     Antrenman sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybeden Sinan Sofuoğlunun kullandığı 61 numarayla piste çıkacak olan Çabuk ise şampiyonluk hedeflediğini bildirdi.
     Çabuk, şunları dile getirdi:
     Kenan ağabey ile antrenman yapmak çok iyi. Hem rakibiz hem de dostuz. 26 Martta bir yarışım var, bu yarışı kazanıp Kenan ağabeyin emeklerinin karşılığını vermek istiyorum. Türkiyede yakaladığım başarıyı, yurt dışında da göstereceğim. En büyük hedefim de Kenan ağabey gibi başarıyı olmak. Zaten Sinan ağabeyin 61 numarasını aldım ve bu numarayı hakkıyla taşıyacağım.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Şampiyon Sofuoğlu, yeni şampiyonlar yetiştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER