Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, 2inci

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, 2inci yarıyıl hazırlığı


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2inci yarıyıl hazırlıklarının aralıksız devam ettirildiği bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, yaptığı açıklamada, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Canik Başarı Üniversitesi sponsorluğunda Mart ayında yapılacak 2013-Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) başarıyı artırmak için Başarı Değerlendirme Sınavı yapacağını belirtti.
     Başarıyı değerlendirme deneme sınavının amacının sınav sonuçları doğrultusunda öğrenciler arasında derecelendirme yapmak olmadığını vurgulayan Cora, şunları kaydetti:
     Sınavın amacı, YGS öncesi öğrenme eksiklerini belirlemek ve bunların giderilmesi yönünde tedbirler almaktır. YGS öncesi başarı düzeyinin belirlenmesi amacı ile yapılacak il geneli Başarı Değerlendirme Sınavı ortaöğretim 12. sınıf öğrencileri için 21 Şubat 2013 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Sınav için öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sınav sonuçları, konu analizli değerlendirme formları şeklinde hazırlanılacak olup, formda öğrenci karnesi, sınıf ve okul karneleri, ilçe başarıları durumu, il geneli başarı durumu, ilçe sıralamaları ve okul sıralamaları yer alacak. Bu veriler doğrultusunda öğrenme eksiklikleri belirlenecek, zümre öğretmenler kurullarında konu değerlendirilerek gerekli tedbirler alınacak.
     Okullardaki donanım ve fiziksel eksikliklerin imkanlar dahilinde giderilmesi çalışmalarının 17 ilçede de devam ettiğini vurgulayan Cora, ilçe ilçe eğitim alanında gerekli incelemeleri yaptıklarını, eksikleri belirleyerek gerekeni yaptıklarını aktardı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, 2inci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER