Sapancada kentsel dönüşüm çalışmaları

Sapancada kentsel dönüşüm çalışmaları -Belediye Başkanı Uslu: -Kentsel dönüşümle vatandaşlarımız için konut yaparak güzel bir alan oluşturacağız


SAKARYA (A.A) - Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçede konutlar yaparak güzel bir alan oluşturacaklarını söyledi.
     Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 120 dönümlük alanda 513 hak sahibi için dönüşüm başlattıklarını kaydetti.
     Kentsel dönüşümle vatandaşlarımız için konut yaparak güzel bir alan oluşturacağız diyen Uslu, Burada Roman vatandaşlarımız ağırlıklı. Güzel bir alan ancak çok kötü bir yaşam tarzı var. Kentsel dönüşümle vatandaşlarımız için konut yaparak güzel bir alan oluşturacağız şeklinde konuştu.
     Hak sahibi Romanlar için de konut yapacaklarını belirten Uslu, şunları dile getirdi:
     800 konut inşa edeceğiz. Sapancanın girişinde bir alan. Çok kötü bir alandı burası. Kentsel dönüşüm şarttı buralar için. Şu anda kamulaştırma bedelleri belli oldu. Sapanca, doğal güzellikleri açısından çok önemli. Bu dönüşüm Sapancanın daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacak. Bu çalışmalar turizm açısından da çok önemli.
     Sapancanın doğa yapısına uygun binalar yapılacak. Bunun için TOKİ ile görüştük, Sapancaya özgü değişik mimari yapılar uygulanacak.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sapancada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER