Sarıkamışta KÖYDES çalışmaları

Sarıkamışta KÖYDES çalışmaları


KARS (A.A) - Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, KÖYDES projesi kapsamında köylerdeki alt yapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.
     Kaymakam Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KÖYDES projesi kapsamında bazı köylerdeki yol, kanalizasyon işlerinin tamamlandığını bazılarında ise çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.
     Köylerde uzun yıllar birikmiş altyapı sorunlarını bir program çerçevesinde ve büyük bir gayret içinde çözmeye çalıştıklarını ifade eden Ermiş, Geçen yıl sonbaharda başladığımız Alisofu ve Yağbasan köyümüzdeki kanalizasyon çalışmaları iki ay önce tamamlandı. Bu sene de Armutlu köyümüzde kanalizasyon çalışması devam ediyor. Gecikmez köyümüzün ise kanalizasyon ihalesi yakında yapılarak ve hemen çalışmalara başlanacak dedi.
     Ayrıca turizm alanı içerisinde yer alan Hamamlı köyü için de Kültür ve Turizm Bakanlığına kanalizasyon ve kilit parke yapılmasına ilişkin olarak proje teklifinde bulunduklarını anlatan Ermiş, İnşallah Kültür Bakanlığının bütçesiyle bu alt yapı hizmetini tamamlayarak turizm alanı içerisinde kalan köylerimizi kanalizasyon işlemlerini ve kilit parke döşeme işlemlerini tamamlamış olacağız diye konuştu.
     Ermiş, ödenek durumuna bağlı olarak Alisofu ile Çamyazı köyünden başlamak üzere yolların kilit parke taşı ile döşeneceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Sarıkamışta KÖYDES çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER