Sasondaki çocukların okula gönderilmemesi

Sasondaki çocukların okula gönderilmemesi -Batman Valisi Yılmaz Arslan: -Burada böyle bir çadıra veya çadır eğitimine ihtiyaç olmadığı gibi devletimizin de böyle bir politikası da yok. Bu muhtemelen biraz kamuoyu oluşturma ve köye


BATMAN (A.A) - Batman Valisi Yılmaz Arslan, Sason ilçesine bağlı Çağlı köyünün Kuzguncuk mezrasında arazi anlaşmazlığının çocukları okulsuz bıraktığına ilişkin haberlerle ilgili olarak, Burada böyle bir çadıra veya çadır eğitimine ihtiyaç olmadığı gibi devletimizin de böyle bir politikası da yok. Bu muhtemelen biraz kamuoyu oluşturma ve köye okul yapılması konusunda baskı kurmak için geliştirilmiş bir yöntem olarak değerlendiriyoruz dedi.
     Vali Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada, Sason ilçesine bağlı Çağlı Köyü Kuzguncuk mezrasında arazi anlaşmazlığının çocukları okulsuz bıraktığına ilişkin haber yayımlandığını hatırlattı.
     Bu yerleşim biriminde 10 öğrencinin ortaokul, 12 öğrencinin de ilkokula gittiğini ve toplam 22 öğrencinin bulunduğunu belirterek, bu öğrencilerin uzun süredir taşımalı eğitim kapsamında Yücebağ beldesindeki okullara taşındığını söyledi.
     Fakat buradaki velilerin bir süredir ilkokula giden öğrencilerini okula göndermediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Buradaki temel yaklaşımı muhtemelen köye okul yapılması konusunda ısrar etmek olarak değerlendiriyoruz. Yaptığımız görüşmelerde o şekilde çıkıyor. Bu konunun çadırda eğitim yapılıyor şeklinde haberleştirilme kısmı doğru bir haber değil. Bu bizim değerlendirmemize göre bir senaryo oluşturulup, haberleştirilmiş bir konu. Çünkü siz de takdir edersiniz ki bu çağda bir yerde çadır kurup derme çatma usullerle eğitim verilmesi gibi bir usule ihtiyacımız yok. Çünkü bu köyün hemen 2 kilometre yanında okul olan yerleşim yerimiz var. Biz çok daha uzak mesafelere bile taşımalı eğitim kapsamında çocukların eğitimini sağladığımız için burada böyle bir çadıra veya çadır eğitimine ihtiyaç olmadığı gibi zaten devletimizin de böyle bir politikası da yok. Dediğim gibi bu muhtemelen biraz kamuoyu oluşturma ve köye okul yapılması konusunda baskı kurmak için geliştirilmiş bir yöntem olarak değerlendiriyoruz. Burada bizim üzüldüğümüz tabi basın bu konuyu haberleştiren basın organlarının bu konuda idare ile görüşmeden bu haberi yapmış olmaları. Biz bu çadırla ilgili kısmı şiddetle hem reddediyoruz. İlgili basın organları ile de normal yargı sürecimizi de başlatmış bulunuyoruz.
    
    
     -Kesinlikle çadırda eğitim verilmiyor
    
     Sason İlçe Kaymakamı Bahadır Yörük ise çadırda eğitim verilmediğini ifade ederek, öğrencilerin YİBOlarda eğitim gördüğünü söyledi.
     Bazı velilerin öğrencilerini bilerek okula göndermediğini belirten Yörük, Çadırda eğitim aldığı iddia edilen 10 öğrenci mevcut halde Yücebaş YİBOya kayıtlı öğrencilerdir. Bunlar kayıtlı öğrenciler olmasına ve taşıma kapsamında bulunmalarına rağmen veliler tarafından okula gönderilmemekte bu yasal olarak suçtur. Bu konuda gereğini yapıyoruz. Velilerimize bu konuda okul idaresi tarafından defalarca uyarı mektubu gitti. Okuldaki öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından velilerimiz ziyaret edildi. Buna rağmen velilerimiz öğrencilerini okula göndermemekte ısrar ettiler dedi.
     Yasal olarak da bu mezraya okul yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Yörük şunları söyledi:
     Bu gönderdiğimiz prefabriği de kurdurmadı velilerimiz. Ama buna rağmen biz yine velilerimizi uyardık. Bakın prefabrik kurdurmadınız, Öğrencileri göndermiyorsunuz ve yasal olarak suç işliyorsunuz dedik. Bu uyarılarımıza rağmen öğrencileri okula göndermemekte ısrarcı oldular. Biz bundan sonra yasal olarak gereği ne ise yapacağız. Prefabriği de kurmayacağız. Hemen 2 kilometre öte de olan ve zaten kayıtlı öğrencisi bulundukları Yücebağ YİBOya gidecekler. Öğrencilerimiz için tahsis edilmiş bir minibüs bulunmakta. Taşımalı olarak bu öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecekler.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sasondaki çocukların okula gönderilmemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER