Şehitler anısına klip çektiler

Şehitler anısına klip çektiler


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneğince şehitler anısına Şırnak Dağları adlı türküye klip çekildi.
     Dernek başkanı Bekir Akbulut, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Şırnaktaki karakol saldırısında şehit düşen Kayserili şehidin anısına sözleri Aşık Cefaiye ait olan Şırnak Dağları adlı türküye klip çektiklerini söyledi.
     Klibin çekimlerinin 3 ay sürdüğünü belirten Akbulut, klipte dernek üyelerinin yanı sıra amatör oyuncuların da yer aldığını kaydetti.
     Montaj aşamasında olan klibin kısa süre sonra yayınlanacağını anlatan Akbulut, Klipte Mahmut isimli askerimizin Kayseriden Şırnaka uğurlanışını ve bir karakol saldırısında şehit düşüşünü anlatıyoruz. Klip Germir ve Hisarcık başta olmak üzere kentimizin çeşitli bölgelerinde çekildi. Görev alan arkadaşlarımız profesyonel oyuncuları aratmadı dedi.
     Klip çekimlerine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesinin de destek verdiğini belirten Akbulut, şöyle devam etti:
     Günümüzde asker uğurlamaları sırasında hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Klipte özellikle bir ailenin oğlunu nasıl kınalayıp özenle askere gönderdiğini anlatmak istedik. Derneğimiz de bize klipte yardımcı oldu. Bir ay içinde montaj çalışması bitecek. Klibimiz ulusal kanallarda yayınlanacak. Vatanı için göz kırpmadan canını veren askerlerimize böyle bir armağan sunmak istedik.
     Türkünün söz yazarı Aşık Cefai ise, Şırnak Dağları adlı türküyü bir şehit annesinin isteği üzerine kaleme aldığını dile getirdi.
     Tanıtım toplantısına, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ile klipte rol alan oyuncular katıldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Şehitler anısına klip çektiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER