Selçuk Sert:

Selçuk Sert: -İZBANı izlenen bir kurum yaptık


İZMİR (A.A) - Aliağa-Menderes hattında banliyö işletmeciliği yapan İZBAN AŞnin genel müdürlüğünden istifa eden Selçuk Sert, 2,5 yıllık görev süresince İZBANı Türkiyede ve uluslararası düzeyde izlenen bir şirket konumuna yükselttiklerini ifade etti.
     İZBANda 6 Ocak 2010 tarihinden bu yana sürdürdüğü genel müdürlük görevini, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Erişe, yarın yapılacak genel kurul ve yönetim kurulu toplantısı sonrasında devredecek Selçuk Sert, İZBANın hızla yükselen bir kurum olduğunu vurguladı.
     Sert, 2,5 yılı bulan görev sürem boyunca, ekip arkadaşlarımla el ele vererek İZBANı Türkiyede ve uluslararası düzeyde izlenen bir raylı toplu taşıma sistemi şirketi yaptık dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDDnin yüzde 50 ortaklığıyla kurulan, bu yönüyle tüm Türkiyede hoşgörü ve sinerji projesi olarak örnek gösterilen İZBANın ilk yolcusunu 30 Ağustos 2010 tarihinde taşıdığını hatırlatan Sert, şöyle devam etti:
     Yoğun, yorucu; ancak bir o kadar da güzel günler geçirerek arkadaşlarımla birlikte İZBANı bu noktaya taşımanın gururunu yaşıyorum. Gelinen noktada İZBAN günde 170 bin İzmirliye metro standartlarında banliyö hizmeti veriyor. İZBAN, 150 yılı aşkın bir süredir sadece ve sadece TCDDye ait olan bir hatta taşımacılık yapıyor. Buna rağmen hiçbir yabancılık çekmeden ve kendini kısa sürede kabul ettirerek yolculuğunu bu noktaya taşıdı. Bunun için de her kurum önemli fedakarlıklar yaptı.
     Sonuçta herkesin ortak tutkusu İzmirdi ve İZBAN gibi gerçekten çok önemli bir proje de bu şekilde hayata geçti. Aktif bir şekilde içinde olduğum bu süreç herkes gibi benim için de yorucu geçti. Ailemi, dostlarımı, sosyal hayatını feda ettim. Uzun bir süredir istifa kararı almayı düşünüyor ancak uygun ortamın oluşmasını bekliyordum. Benim için uygun ortam; dönüp baktığımda İZBANın bu yükseliş çizgisini devam ettirecek iş arkadaşlarımı arkamda görebilmemdi. Bunu hissettiğim anda kararımı yönetim kuruluna sundum. Çünkü çok iyi biliyorum ki, benimle birlikte 2,5 yıldır canla başla çalışan İZBAN ailesinin fertleri, bu bayrağı daha da yukarılara taşıyacaklar.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karamana, böylesine büyük bir projeyi hayata geçirdikleri için şükranlarını sunan Sert, Sayın Bakanımız Yıldırımın 8 yıldır yürüttüğü birçok projede görev aldım. Onun liderlik ve önderliğinden çok şey öğrendim. Ayrıca yönetim kurulu üyelerine, Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Aleve ve İZBAN personeline de teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bugün İZBAN, hiçbir şekilde bu noktada olamayacaktı diye konuştu.
     Sert, İZBAN AŞde yönetim kurulu murahhas üyesi olarak görevinin devam ettiğini de belirterek, İZBAN ailesi içinde olmaya devam edeceğim. Bundan sonra aileme, dostlarıma ve sosyal sorumluluk projelerine daha fazla vakit ayırırken, İzmir Gücü Spor Vakfı gibi önemli bir kurumdaki görevime de tam anlamıyla odaklanmış olacağımdedi.
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER