Side Antik Kentinde 2012 yaz dönemi

Side Antik Kentinde 2012 yaz dönemi kazıları başladı -Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Side Belediyesinin desteğiyle yürütülen kazılarda yaklaşık 100 kişilik ekip görev alıyor


ANTALYA (A.A) - Manavgat ilçesindeki Side Antik Kentinde yaz dönemi kazı çalışmalarının başladığı bildirildi.
     Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, yaptığı açıklamada, antik kentteki bu yılki kazıların tiyatro, Tyche, Apollon, Dionysos ve Athena tapınakları, Liman Hamamı ve Büyük Hamam, doğu kapısı ve Üç Havuzlu Çeşmenin de arasında bulunduğu alanlarda yürütüleceğini kaydetti.
     Kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Side Belediyesinin desteğiyle yürütüldüğüne değinen Alanyalı, yaklaşık 100 kişilik ekibin çalıştığı kazıların, Eylül ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Antik kentin doğu kapısındaki kazı çalışmalarının, Avusturya Graz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Scherrer ve 15 kişilik ekibi tarafından yürütüleceğine değinen Alanyalı, şöyle konuştu:
     Batı kapısının yanı sıra kumlar içinde kalan doğu kapısını da açarak şehirde yeni bir anıtın ortaya çıkmasını sağlamış olacağız. Bunun yanı sıra turizm amaçlı geliştirmekte olduğumuz Sidedeki gezi planının da daha anlaşılır ve başarılı şekilde Sideyi gezen kişilere tanıtılmasını istiyoruz.
     Apollon ve Athena tapınakları çerçevesinde de çalışmaların sürdüğünü belirten Hüseyin Sabri Alanyalı, bu alanda yeni bir projeyle korumaya yönelik çalışmalar yapılırken arkeolojik kazılara da devam edeceklerini bildirdi. Alanyalı, 2-3 ay önce başladığımız Tyche Tapınağının restorasyonunu da bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feriştah Alanyalı ise geçen yıl otoparkın kuzey doğusundaki kazılar sırasında günışığına çıkarılan seramiklerin 5. yüzyılda bölgede yerleşim olduğunu ortaya çıkardığını anlattı. Alanyalı, bölgedeki kazıları sürdürerek Sidenin tarihçesine yeni ve önemli bilgileri kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Side Antik Kentinde 2012 yaz dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER