Siirt Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor

Siirt Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmasına onay


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) kurulması Bakanlar Kurulunca onaylandı.
     Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunca onaylanan BESYOnun kurulması kararının Resmi Gazetede yayınlandığını bildirdi.
     BESYO bünyesinde 1000 öğrenci kapasiteli, 4 antrenman, 1 fitnes ve 1 jimnastik salonuna sahip kapalı spor salonu, üniversitenin adını taşıyan ve 15 spor branşını içinde barındıran spor kulübü ile atletizm pistine sahip bin kişi kapasiteli sentetik çimden oluşan futbol sahası yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Erman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu sayede üniversite hem ulusal hem de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek duruma gelecek. Yıllardır bu bölümde okumak isteyen geçlerimiz civar illerdeki yüksekokulları tercih etmek zorunda kalıyordu. Maalesef birçoğu da bu isteğini maddi imkansızlıktan dolayı gerçekleştiremiyordu. Üniversitemiz bünyesinde BESYOnun kurulması hem ilin gelişimine katkıda bulunacak hem de öğrencilerin eğitim ihtiyacını karşılamış olacaktır. BESYOnun memleketimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
     Prof. Dr. Erman, bu çalışmalara ek olarak tenis kortu, halı saha ve basketbol sahası yapılmasını da hedeflediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER