Sivasta aikido semineri düzenlendi

Sivasta aikido semineri düzenlendi


SİVAS (A.A) - Sivasta aikido semineri düzenlendi.
     Olimpiyat Spor Kulübünde düzenlenen seminerde, Aikido 5. Dan Antrenörü Aytekin Karaca, sporculara aikido hakkında bilgi verdi. Sporculara temel aikido hareketlerini uygulamalı olarak gösteren Karaca, 27 yıldır aikido sporuyla uğraştığını belirterek, ülke genelinde 6 ay içinde 7nci semineri düzenlediklerini ifade etti.
     Aikidoyu diğer sporlardan ayıran en büyük özelliğin müsabakasının olmaması olduğunu kaydeden Karaca, Müsabakası yok, karşıdaki kişinin, size saldıracak kişinin kuvvetinden faydalanırsınız ve atakları etkisiz hale getirmek için kullandığınız tekniklerle, bunları isterseniz kilitleyebilirsiniz, isterseniz de kalıcı sakatlıklar oluşturabilirsiniz. O yüzden de aikidonun müsabakasının olması imkansızdır. Karşınızdaki kişi ne kadar kuvvetli olursa o kadar işinize gelir, özellikle ne kadar hızlı olursa o kadar işinize gelir. Hızını kullanarak siz onu etkisiz hale getirirsiniz diye konuştu.
     Olimpiyat Spor Kulübü Antrenörü Ekrem Arıs ise aikido sporunu iyi bir tanıtımla Sivasta iyi bir yere getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu sporu 7den 70e her yaş grubunun yapabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta aikido semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER