Siverekte çevre kirliliğine çözüm arayışı

Siverekte çevre kirliliğine çözüm arayışı -Çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlar belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyarılıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekte çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlar belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyarılıyor.
     Belediye Başkan Yardımcısı Murat Eyliyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde besicilik yapan bazı vatandaşların hayvan gübrelerini rastgele caddelere döküp çevreyi kirlettiğini belirtti.
     Bu durumun önüne geçmek amacıyla belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşları uyarmaya çalıştıklarını aktaran Eyliyen, Hayvancılık ilçede önemli bir geçim kaynağı. Hayriye, Bağlar, Fırat, Dicle, Abdalağa mahallerinde besicilik yapan vatandaşların hayvan gübrelerini bırakmaları için traktör rampalar yapmamıza rağmen bazı vatandaşlar yine de bu gübreleri gelişigüzel dökmeyi alışkanlık haline getirmiş. Defalarca uyarmamıza rağmen bu konuda duyarlılık sağlayamadık. Zabıta ve Çevre Müdürlüğü ekiplerimiz ortaklaşa bir çalışma başlattı. Bu konuda el ilanları da hazırlandı. Ayrıca belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşları uyarıyoruz dedi.
     Eyliyen, uyarılara rağmen çevreyi kirletenler hakkında yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Siverekte çevre kirliliğine çözüm arayışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER