Sorgunda obezite ile mücadele için bisiklet

Sorgunda obezite ile mücadele için bisiklet turu düzenlendi


YOZGAT (A.A) - Sorgun Kaymakamlığı tarafından Obezite ile Mücadele Projesi kapsamında bisiklet turu düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünden başlayan bisiklet turuna, Kaymakam Levent Kılıç, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Halk Eğitimi Müdürü Ali Erol, öğretmenler, öğrenciler ve muhtarlar katıldı.
     Toplam 10 bin 800 metrelik mesafeyi 50 dakikada kateden bisiklet sürücüleri, Ahmet Uslu Dutluk Parkında da yürüyüş yaptı.
     Kaymakam Levent Kılıç, Obezite ile Mücadele Projesi kapsamında etkinliği her hafta düzenleyeceklerini söyledi.
     Obezitenin artık çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Türk toplumu da yavaş yavaş obez bir toplum olma yolunda ilerliyor. Bizim bunların önüne geçebilmemiz için bir şeyler yapmamız gerekli. Obezite ile savaşın iki önemli ayağı var. Bunlardan bir tanesi beslenme, diğeri spor. Bu ikisini insanlarımızın yapması mümkün. Dengeli beslenme için hastanemizdeki diyetisyen arkadaşımıza başvurabilirler. Başka sağlık kuruluşlarından destek alabilirler. Diğer bir ayağı olan sporu ise kendimiz yapabiliriz. Bunun için yürüyüş ve bisiklet sporu ideal iki spor dalı. Geçtiğimiz Çarşamba günü bir yürüyüş düzenledik, bu günde bisiklet turu. Beklediğimiz katılım olmasa da amacımıza ulaşma yönünde önemli bir adım attık. Bundan sonraki turlarda bu sayının daha da artacağına eminim. Birazda saatin erken olmasından dolayı sanırım katılım az oldu. Bunları değerlendireceğiz ve hava koşulları elverdiği müddetçe her hafta bisiklet turu düzenleyeceğiz.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Sorgunda obezite ile mücadele için bisiklet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER