Spor Genel Müdürü Baykan:

Spor Genel Müdürü Baykan: -Ülke genelinde sporu tam manasıyla nasıl yayabiliriz, bir spor kültürünü nasıl arttırabiliriz ve madalya sayısını nasıl çoğaltabiliriz, bunun hesabı içerisindeyiz


BURSA (A.A) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ülke genelinde sporu tam manasıyla nasıl yayabiliriz, bir spor kültürünü nasıl arttırabiliriz ve madalya sayısını nasıl çoğaltabiliriz, bunun hesabı içerisindeyiz dedi.
     Baykan, Merinos Parkındaki Gönül Sofrasında Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar, Saha Komiserleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ercan Ütücü, İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Toprak, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Recep Kayın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ile bir araya geldi.
     Toplantıda konuşan Baykan, Bursaya geçen perşembe günü yapılan BASKF seçimlerini kazanan Cemal Vardar ve ekibini tebrik etmek, Bursadaki spor taban birlikleriyle toplantı gerçekleştirmek ve kentteki spor yatırımlarını yerinde incelemek için geldiğini söyledi.
     Baykan, Bursanın sportif açıdan Türkiyenin en önemli kentlerinden biri olduğunu ifade ederek, Bursa ASKFnin Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 4 kurucusundan biri olduğunu belirtti.
    
     -Stat çalışmaları-
    
     Türkiyede stat çalışmalarının genellikle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla yapıldığını dile getiren Baykan, Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmayı kendi başına üstlendiğini, mevcut stadın arazi değerini de konu etmediğini kaydetti.
     Baykan, inşaatı devam eden Bursadaki stadı daha önce gezdiğini vurgulayarak, Sayın Başbakanımızın talimatıyla geçtiğimiz günlerde Bursadaki stadın inşaatında kullanmak üzere 50 milyon lira Bursaya aktarıldı diye konuştu.
     Yerelde yapılan bu tür çalışmalara bakanlık ve GSGM olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden Baykan, Sentetik saha, spor salonu ve yüzme havuzları yapımları konusunda yerel aktörlerle işbirliği içinde çalışmalarımız devam edecek değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Olimpiyat oyunları
    
     Mehmet Baykan, 2012 Londra Olimpiyatlarının ardından daha önceden planladıkları 8 toplantı gerçekleştirdiklerini vurguladı.
     Türkiyenin 2012 Londra Olimpiyatlarında rekor bir katılımla temsil edildiğini vurgulayan Baykan, şunları söyledi:
     Olimpiyat oyunlarına 114, paralimpik olimpiyatlarına da 68 sporcu olmak üzere rekor bir katılım sağlanmıştır. Bundan sonraki dönemde, ülke genelinde sporu tam manasıyla nasıl yayabiliriz, bir spor kültürünü nasıl arttırabiliriz ve madalya sayısını nasıl çoğaltabiliriz, bunun hesabı içerisindeyiz. Bu anlamda ülke genelinde olimpik eğitim merkezleri organizasyonları planlıyoruz. Planlama yaptığımız 10un üzerindeki kentin sportif özellikleri, sporcu haritası ve spor geçmişine yönelik çalışma yaptık.
     Baykan, olimpik eğitim merkezlerinin birini de Bursada açacaklarını dile getirerek, Bursada basketbol, voleybol ve kış sporcularına yönelik organizasyon gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Bu çerçevede Atıcılar Spor Kompleksinde 200 kişilik kamp merkezini Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapacaklarını ifade eden Baykan, ayrıca bu kompleksteki çok amaçlı spor salonunun da biran önce hizmete gireceğini söyledi.
     Baykan, inşaatı devam eden Nilüfer Spor Salonunun da 2013 yılı ortalarında, hedeflenen tarihten önce hizmete gireceği müjdesini verdi.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Spor Genel Müdürü Baykan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER