Tavşanlı ve Simavda 23 Nisan Milli

Tavşanlı ve Simavda 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 1920de Meclisi açan, 1923de de Cumhuriyeti kuran milli şuur ve gücün, ebedi olarak millete yol gösteren bir ışık olarak parlayacağını bildirdi.
     Güler, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, TBMMnin milletin geleceğinin en büyük teminatı olduğunu belirtti.
     Bu güvencenin temel kaynağın çocukların olduğunu ifade eden Güler, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde demokratik hayatın temellerinin atıldığı ve milletimizin bağımsız yaşama iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği 23 Nisan 1920, ülkemiz için bir dönüm noktası, bir milattır. 23 Nisan, Milletimizin yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. diyen Atatürk, bu bayramı, gelecekte demokrasiyi, cumhuriyeti koruyacak Türk çocuklarına armağan etmiştir. Dünya çocukları ile birlikte kutladığımız bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenmekte ve tüm insanların huzur ve barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temelleri atılmaktadır. Bu duygu ve düşünceler İle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkü ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden fedakar gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının mutluluk, sevinç ve ümit kaynağı olmasını diliyorum."
    
     -Simavda bir öğrenci bir süreliğine Kaymakamlık koltuğuna oturdu
    
     (Fotoğraflı)
    
     23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir öğrenci bir süreliğine Kaymakamlık koltuğuna oturdu.
     Gülizar Eren Orta Okulu 8inci sınıf öğrencisi Raziye Canyurt Simav Kaymakamı Yüksel Ünaldan, makam koltuğunu bir süreliğine devraldı.
     Aynı okuldan 8inci sınıf öğrencileri İpek Özdemir Belediye Başkanı Kasım Karahandan, Alperen Koca Garnizon Komutanından ve 6ıncı sınıf öğrencisi Mehmet Akyol da Milli Eğitim Müdüründen koltuklarını devraldı.
     Öğrenciler, oturduğu koltuktan kurum personellerine talimatlar verdi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş - Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlı ve Simavda 23 Nisan Milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER