Terasta beslediği kanaryalar dünya ikincisi oldu

Terasta beslediği kanaryalar dünya ikincisi oldu -Uşaklı kanarya yetiştiricisinin Parisien cinsi 4 kanaryası Dünya Kanarya Güzellik Yarışmasında ikinci oldu


UŞAK (A.A) - Uşakkanarya yetiştiricisi Harun Kılıçın, Parisien cinsi 4 kanaryası, Belçikada düzenlenen ve 24 bin kanaryanın katıldığı Dünya Kanarya Güzellik Yarışmasında ikinci oldu.
     Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada küçük yaştan itibaren kanarya beslediğini, son on yıldır ise profesyonel yarışmalara katıldığını söyledi.
     Uşakta kafeterya işletmeciliği yapan Kılıç, evinin terasında yetiştirdiği kanaryalarla Belçikada yapılan Dünya Kanarya Güzellik Yarışmasında Parisien kategorisinde dünya ikincisi olduğunu ifade etti.
     Kanarya sevgisinin kendisini dinlendirdiğini ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
     İlk zamanlar kuşlarım azdı. Daha sonra kuş sayısı ve kafes sayısı arttı. Şu anda 30 kafeste 100 kanaryam var. Kanaryaların bakımı hem çok zor hem de çok maliyetli. Özellikle ben Parisien cinsi kanaryaya ilgi duyuyorum. Türkiyede ve dünyada bu türün yetiştirilmesi çok kolay değil. Son olarak 17 Ocakta başlayıp 27 Ocakta sona eren Belçikada 24 bin kanaryanın yarıştığı Dünya Kanarya Güzellik Yarışmasında kuşlarım dünya ikincisi oldu. Yarışma sonunda yapılan ödül töreninde ülkemizin bayrağını orada dalgalandırdık. Amacım kanarya sevgisini gençlere kazandırmak.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: İBrahim Uyar
<< Önceki Haber Terasta beslediği kanaryalar dünya ikincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER