Tırtıl, dağ çileğine zarar verdi

Tırtıl, dağ çileğine zarar verdi


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekinin dağlık bölgelerinde yetişen halk arasında Davulgu denilen dağ çileği, üretiminde düşüş yaşandığı bildirildi.
     İlçede uzun yıllardır halk pazarında dağ çileği satan Hüseyin Kurt (75), doğal olarak yetişen meyvenin bu yıl fazla ürün vermediğini söyledi.
     Her derde deva olarak nitelendirdiğimiz dağ çileğini bu yıl bulamıyoruz diyen Kurt, dağ çileğinin, vitamin deposu, yaşlanmaya karşı son derece etkili olduğunu savundu.
     Uzmanlarında meyvenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve besin değerinin yüksek olduğunu söylediklerini anlatan Kurt, mayıs ayında dağ bölgelerindeki ağaçları saran tırtılların, meyve gözlerine zarar verdiğini ifade etti.
     Bu nedenle ağaçların meyve yapamadığını belirten Kurt, Geçtiğimiz yıl sezonda 250 kilo kadar toplardım. Bu yıl henüz 50 kilo bile toplayamadım. Bu faydalı yiyecek için kıraç bir arazi alıp, yetiştirmeyi düşünüyorum dedi.
     Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem de özellikle dağlık bölgelerin belli alanlarında 10 yılda bir yaşanan bir olay gerçekleştiğini belirterek, Tırtıl, özellikle dağlık bölgelere oldukça zarar verdi. Bu anlamda dağ çileği ağaçları da zarar görmüş olabilir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Tırtıl, dağ çileğine zarar verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER