Tolunay Kafkas, Trabzonsporda 34. teknik adam

Tolunay Kafkas, Trabzonsporda 34. teknik adam -Bordo-mavili kulübün 46 yıllık tarihinde 9u yabancı olmak üzere 33 teknik adam görev yaptı -Kafkas, kulüp başkanı Şenerin son dönemindeki 5. çalıştırıcı olacak


TRABZON (A.A) - Trabzonsporda teknik direktör Şenol Güneşin görevden ayrılmasının ardından anlaşılan Tolunay Kafkas, bordo-mavili kulüpte görev alan 34. teknik adam olacak.
     Bordo-mavili kulübün 46 yıllık tarihinde bugüne kadar 9u yabancı, 24ü de Türk olmak üzere toplam 33 teknik direktör görev yaptı.
     Tolunay Kafkas, bordo-mavililerin 25inci Türk teknik direktörü olurken, kulüpte daha önce 3 Belçikalı, 3 Alman, 1 İngiliz, 1 Brezilyalı ve 1 Bosna Hersekli teknik adam görev aldı.
    
     -Şampiyon teknik direktörler-
    
     Trabzonspor, lig tarihindeki 6 şampiyonluğuna da Trabzonlu teknik adamlarla ulaştı.
     Bordo-mavililer, 1975-76, 1976-77, 1979-80 ve 1983-84 sezonlarında Ahmet Suat Özyazıcı, 1978-79 ve 1980-81 sezonlarında ise Özkan Sümer ile lig şampiyonluğunu elde etti.
    
     -Şenerin son dönemi-
    
     Tolunay Kafkas, Trabzonsporda kulüp başkanı Sadri Şenerin görev aldığı son dönemdeki 5. çalıştırıcı olacak.
     Bordo-mavili kulüpte Şenerin söz konusu döneminde Ersun Yanal, Ahmet Özen, Hugo Broos ve Şenol Güneş görev yaptı.
    
     -Trabzonsporun teknik direktörleri-
    
     Trabzonsporun lig tarihinde görev alan teknik direktörleri şöyle:
     Hayri Gür, Halil Özyazıcı, Harun Kılman, Ahmet Karlıklı, Erdoğan Gürhan, Altan Santepe, Kamuran Soykıray, Mustafa Ertan, Ahmet Suat Özyazıcı, Şükrü Ersoy, Özkan Sümer, İlyas Akçay, Jurgen Sunderman (Almanya), Metin Türel, Werner Biscup (Almanya), Şenol Güneş, Urbain Breams (Belçika), Geore Leekens (Belçika), Yılmaz Vural, Ali Kemal Denizci, Gordon Milne (İngiltere), Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Briegel (Almanya), Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Vahid Halilhodzic (Bosna Hersek), Sebastio Lazoroni (Brezilya), Ahmet Özen, Ersun Yanal, Hugo Broos (Belçika), Tolunay Kafkas.
    
     -Daha önce futbolcuydu-
    
     Trabzonsporun yeni teknik direktörü Kafkas, kulüp başkanı Sadri Şenerin görevde bulunduğu ilk dönemde bordo-mavili takım ile futbolcu olarak da sözleşme yapmıştı.
     Kafkas, 1993-1994, 1994-95, 1995-96 ve 1996-97 sezonunda Trabzonsporda forma giymiş ve daha sonra Galatasaraya transfer olmuştu.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç / Asena Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Tolunay Kafkas, Trabzonsporda 34. teknik adam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER