Tonya Kaymakamı Yıldızhan Vali Kızılcıkı ziyaret

Tonya Kaymakamı Yıldızhan Vali Kızılcıkı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ile Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği üyeleri, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret etti.
     Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, Karadeniz Bölgesinin kalkınmasında en önemli sektörün turizm sektörü olduğunu ifade etti.
     Trabzonun kalkınmasına, gelir seviyesinin yükseltilmesine katkı verecek her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirten Kızılcık, Bu bölgedeki taş evlerin restore edilip turizme kazandırılması geçmiş kültürümüzün geleceğe taşınması noktasında çok önemlidir. Bu proje çok iyi düşünülmüş, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacak. Turizme kazandırılmasıyla da insanlarımız para kazanacak. İnanıyorum ki ilk etapta tespit edilen 350 taş evin restorasyonu tamamlandığında Tonya ilçemizin çehresi değişecektir diye konuştu.
     Vali Kızılcık, Tonya heyetine, projenin gerçekleşmesi için DOKA ve Avrupa Birliği fonlarından da istifade edilmesini önerdi.
     Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği Başkanı Özgür Güldal ise Kumyatak Ekolojik Turizm Projesi hakkında Vali Kızılcıka bilgi verdi.
     Tonya ilçesinde Uzungöl ve Aydere alternatif bir turizm destinasyonu oluşturacaklarını vurgulayan Güdal, şunları kaydetti:
     Sizlerin turizme ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Trabzonda özellikle turizm alanında yaptığınız projeleri ilgiyle izliyoruz. Bu bakımdan biz de bir proje hazırlayarak bunu sizinle paylaşmak istedik. İlçemizdeki 350ye yakın taş evi var. Bunların yerel mimari özeliklerini koruyarak turizm için kullanılmalarına imkan sağlayacağız. Böylece hem bölgemiz hem de ülkemize turizm alanında önemli gelişmeler kaydetmiş olacağız.
     Ziyaretin anısına heyet Vali Kızılcıka, Kumyatak köyüe ait fotoğraf hediye etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Tonya Kaymakamı Yıldızhan Vali Kızılcıkı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER