Trabzonda 3 yılda 2 bin 56

Trabzonda 3 yılda 2 bin 56 kişi meslek sahibi oldu


TRABZON (A.A) - Trabzonda son 3 yıl içerisinde açılan çeşitli kurslar ile 2 bin 56 kişinin meslek sahibi olduğu bildirildi.
     Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin organize ettiği meslek edindirme programlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.
     İŞKUR ile yapılan 26 ayrı kursta 510 kişinin meslek sahibi olduğu ifade edilen açıklamada, Hasır örücülük, kazaziye, fotoğrafçılık, kaynakçılık, kasiyer, aşçılık, tezhip, fotokopi, reyon görevlisi, radyo, televizyon programcısı kurslarına katılan vatandaşların büyük çoğunluğu iş bulma imkanına kavuşurken kurs süresi boyunca katılımcılara günlük 15 lira yemek ve yol parası verildi ifadesine yer verildi.
     Açıklamada, Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlenen 25 ayrı meslek edindirme ve yabancı dil kurslarından ise bin 548 vatandaşın yararlandığı belirtildi.
     Öte yandan, bu yıl içerisinde İŞKUR ile gazetecilik, seramik sanatı, iş makineleri, tel kırma sanatı eğitimi, pidecilik, güzellik ve saç bakımı kursları düzenlenecek. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte İngilizce, Arapça, çocuk oyun arabası eğitimi, işaret dili eğitimi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversiteye hazırlık kursu programlarının düzenlenmesi planlandı.
    
     -Yoğun ilgi görüyoruz-
    
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenlenen kurslarla meslek sahibi olan kişilerin iş bulmalarına da yardımcı olduklarını belirterek, Meslek sahibi olan vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlar var. Bu yıl için planladığımız meslek edindirme kurslarımıza da vatandaşların ilgi göstereceğine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda 3 yılda 2 bin 56 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER