Trabzon Valisi Kızılcık: Projeye dayalı kalkınmayı

Trabzon Valisi Kızılcık: Projeye dayalı kalkınmayı benimsemek ve bunu uygulayabilmek, hem kamuda hem özel sektörde zihniyet değişimini gerektirmektedir


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, projeye dayalı kalkınmayı benimsemek ve bunu uygulayabilmenin, hem kamuda hem özel sektörde zihniyet değişimini gerektirdiğini söyledi.
     Kızılcık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğünün 5. başvuru çağrı döneminde projeleri onaylanarak sözleşme imzalamaya hak kazananlar için düzenlenen törene katıldı.
     Kamu kurum ve kuruluşları olarak projelere desteğe hazır olduklarını belirten Vali Kızılcık, Projeye dayalı kalkınmayı benimsemek ve bunu uygulayabilmek, hem kamuda hem özel sektörde zihniyet değişimini gerektirmektedir. Bizim zihniyet değişimini gerçekleştirebilecek bir kapasitemiz var. Şehir olarak her anlamda, her alanda öncü bir şehir olmamız hasebiyle bu hacim ve sayı önemli bir başlangıç. Ancak gurur duyabileceğimiz bize yakışan bir sayı ve hacim de değildir dedi.
     Kızılcık, bundan sonraki aşamalarda da hem sayı hem de hacim bakımından daha fazla ve daha büyük projelere imza atılabilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Kurumumuzun onayını alabilmek için takım halinde kamu kurum ve kuruluşları ile yerel idareler ile sivil toplum kuruluşları ve girişimciler ile daha sıkı işbirliği içinde çalışmanın gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Avrupa standartlarında tarımsal üretimi gerçekleştiren firma sayısının artması sayesinde ABye de bu ürünlerin satışını ve ihracını gerçekleştirebilme imkanını yakalamış olacağız.
     TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali ise TKDK olarak bu sene içerisinde 5. ve 6. Çağrı ilanlarına çıkıldığını belirterek, 7. ve 8. çağrı ilanlarına çıkmayı planladıkları söyledi.
     Konuşmaların ardından Kızılcık, projeleri onaylanarak sözleşme imzalamaya hak kazananlara sözleşmelerini teslim etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Projeye dayalı kalkınmayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER