Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru

Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru -Hakan Kulaçoğlu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı -Kulaçoğlu: "Sadece Trabzonsporun güzel günleri için değil, Türk futbolunun aydınlık geleceği için başkanlığa aday olduğumu açıklıyorum"


TRABZON (A.A) - Trabzonsporda ay sonunda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, başkanlığa adaylığını açıkladı.
     Kulaçoğlu, bir otelde, listesinde yer alan bazı kişilerle düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar yazdıklarını, çizdiklerini, savunduklarını, önerdiklerini hayata geçirme, uygulama yolunda çok önemli bir adım attıklarını belirterek, "Sadece Trabzonsporun güzel günleri için değil, Türk futbolunun da aydınlık geleceği için yapılacak olağanüstü genel kurulda Trabzonspor Kulüp Başkanlığına aday olduğumu ekip arkadaşlarımla açıklıyorum" dedi.
     Trabzonsporun geçmişinin başarılarla dolu olduğunu kaydeden Kulaçoğlu, şunları söyledi:
     "Bu başarıda emeği geçenlere teşekkürü borç biliyorum. Elbette Trabzonspor, başarılar dışında zor dönemler de geçirdi, bu dönemleri de kenetlenerek aşmaya çalıştık. Bakın iki yıl önce çok başarılı bir dönem geçirdik. Türkiye Kupası, Süper Kupa kazandık. Tarihimizde ilk defa Şampiyonlar Liginde oynadık ve ülkemizi çok iyi temsil ettik ama bugün zor bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle 2 yıl önce yedinci şampiyonluğu kulübümüze kazandıran sayın Sadri Şener ve yönetici arkadaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar tarihteki yerlerini aldılar. Eğer kongrede aday olmazlarsa kendilerine en güzel şükran töreni en yüksek vefa duygularla yapmamız boynumuzun borcudur. Sayın Şener aday olursa bu yarışta kendisiyle yarışmaktan onur duyacağımı ifade etmek istiyorum."
     Şike sürecine değinen Kulaçoğlu, şöyle devam etti:
     "Biliyorsunuz Türk futbolu çok güzel bir temizlenme şansı yakalamıştı şike sürecinde ne yazık ki o şans bir süreliğine ertelendi. Şikeyi örtmek ve bu şansı kaçırmak için atanmış bir federasyon ve onun kurulları tarafından Türk futbolunun temizlenme şansı engellendi. Mevcut kirli çarkın kulüp başkanı, yönetici, teknik adam, menajer ve futbolcu üzerinden dönen kirli bir sistemin devam etmesinde çıkar bekleyenler var. Ben 2 yıl içinde Trabzondan başlayacak bu hareketle Türk futbolunun temizleneceğine ve çok ayrı bir yönetici profiline kavuşacağını umuyor, onun için Türk futbolunun aydınlık geleceği için aday olduğumuzu söylüyorum. Trabzonspordaki sıkıntılar bizi korkutmuyor. Biz bitiremeyeceğimiz ameliyata girmeyiz."
     Kulaçoğlu, futbolda barışın olması için adaletin olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     "Trabzonspor bu süreçte hem hakkı gasp edilen kurum oldu hem de önemli bir şampiyonluk kadrosu dağıldı. Burada yaşanan inanç ve enerji kaybı şimdi büyük bir restorasyonu zorunlu hale getirdi. Bunu da çok iyi bir ekiple yapmak mümkün. Biz bağımsız yönetim, bağımsız Trabzonspor anlayışıyla çıktığımız bu yolda, adalet ve etik ilkelere bağlı kalacağını söyleyen, bunu pratiğe geçiren her kurum ile dostluk kuracağımızın sözünü veriyoruz. Barış olması için adalet olması lazım. Adalet gelince barış da kendiliğinden gelecektir."
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER