Turgut Özal Tıp Merkezine PET/CT cihazı

Turgut Özal Tıp Merkezine PET/CT cihazı alındı -Kanserin erken tanı ve tedavisinde kullanılan ve tüm vücut görüntülemesi yapabilen cihaz, 2 milimetrelik doku bozukluklarını saptayabiliyor


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Nükleer Tıp Bölümüne kanserin erken tanı ve tedavisinde kullanılacak Pozitron Emisyon Tomografisi ve Bilgisayar Tomografisi (PET/CT) cihazı alındı.
     Cihazın açılışını, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan ile Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Kekilli, kurdele keserek yaptı.
     Konuklar, cihazın bulunduğu odaya geçerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezinin artık yerel bir hastane olmadığını vurgulayarak, ulusallaşan hastanelerinin uluslararası arenaya çıkma aşamasında olduğunu, uzunca bir zamandır da yurt dışından gelen hastalara baktığını söyledi.
     Merkezin üniversite hastaneleri arasında en kaliteli hizmeti verenlerden biri olduğunu dile getiren Özgen, merkezin özel sektördeki ve uluslararası arenadaki rakipleriyle yarıştığını kaydetti.
     Yaptıkları hizmetin odağında insan bulunduğunu belirten Özgen, Küçük işlerle kaybedecek zamanımız yok. Biz artık yolumuza çıktık. Her ne olursa olsun insan odaklı çalışmaya devam edeceğiz ve bu kurum kurumsallaşmasını tamamlayacak dedi.
     Hastanelerine özellikle son 2 yıldır sürekli yatırımlar yaptıklarını anlatan Özgen, bunların görülmediğini ancak insan için zaruri olduğunu vurguladı. Özgen, Son 2 yılda yaklaşık 40 milyon liraya varan altyapı yatırımı yaptık ve hepsinden de son derece memnunuz. Çünkü insanımıza hizmet ediyor ifadelerini kullandı.
    
     -Sağlık Müdürü Umay-
    
     İl Sağlık Müdürü Nail Umay da merkezde son yıllarda çok önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Hastane bünyesinde kurulan cihazın Türkiyede 85. cihaz olduğunu kaydeden Umay, en son teknolojiyle oluşturulmuş cihazın Malatyaya kazandırıldığını vurguladı. Cihazın, Malatya ve çevre illerden gelecek hastalar için önemli olduğunu ifade eden Umay, hayırlı olmasını diledi.
     Merkezin başhekimi Yrd. Doç. Dr. Aslan da hastanenin değerini artıracak hizmetler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Bazen anlaşılamadıklarını bazen de anlaşılmak istemediklerini belirten Aslan, Diğer üniversite hastaneleri diplerde yaşam mücadelesi verirken burada tarih yazıldı. Ancak emektar insanlar hedef haline getirildi. Artık Malatya ve Malatyalılar, Turgut Özal Tıp Merkezinde güzel şeylerin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini bilmeli diye konuştu.
     Toplantıda, konuşmaların ardından Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Kekilli, kurulan cihazın teknik detayları hakkında bilgi verdi.
     Kekilli, cihazla tüm vücut görüntülemesi yapıldığını belirterek, cihazla kanserin yayılımının tespitinin artık daha kolay olacağını vurguladı. Cihazın özellikle lenf, baş, boyun, akciğer, meme, bağırsak ve jinekolojik kanserleri tespit edebildiğini kaydeden Kekilli, vücuttaki 2 milimetreye kadar olan doku bozukluklarının da cihaz sayesinde saptanabildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Turgut Özal Tıp Merkezine PET/CT cihazı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER