Turizm merkezlerinde yılbaşı bereketi

Turizm merkezlerinde yılbaşı bereketi -Yılbaşı tatili nedeniyle Türkiyenin gözde turizm merkezlerindeki otellerde doluluk oranı, geçen yıla göre yüzde 45 arttı


KOCAELİ (A.A) - Yılbaşı tatili nedeniyle Türkiyenin gözde turizm merkezlerindeki otellerde doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 45 arttığı bildirildi.
     AA muhabirinin seyahat acenteleri yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yılbaşı nedeniyle tatil yerlerindeki otellerin çoğunun doluluk oranları, tam kapasiteye ulaştı.
     Pazartesi gününü hafta sonu ve yılbaşı tatiliyle birleştiren vatandaşların, tatilini 4 güne çıkarmasıyla tatil yerlerine akın etmesi, otellerdeki rezervasyonlarda önemli artışın yaşanmasına neden oldu.
     Geçen yıla oranla doluluk oranlarında yüzde 45lik bir artış yaşandığını belirten seyahat acenteleri yetkilileri, tatilcilerin özellikle İstanbul ve çevresi ile Uludağ, Kartalkaya ve Abant gibi kış turizm merkezlerini tercih ettiğini bildirdi.
     Antalya ve çevresine de büyük ilginin olduğunu ifade eden yetkililer, tatilcilerin yurt dışı tercihlerinde en çok Orta Avrupa ülkelerini seçtiğini kaydetti.
     Yetkililer, otellerin yüksek indirim ve uygun ödeme koşulları ile erken rezervasyon kampanyaları başlatmaları nedeniyle büyük ilgi gördüğünü belirtti.
     Bu yıl Bolu, Bursa ve Afyondaki termal otellere de yoğun talep olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Turizm merkezlerinde yılbaşı bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER