Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa biz hep oradayız -Kızılay, bir derneğin veya siyasi bir örgütün değil, milletin Kızılayıdır, 75 milyonun Kızılayıdır. Bugün her Türk v


ÇORUM (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa biz hep oradayız dedi.
     Akar, Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kızılay Çorum Şubesinin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiyenin bazı illerindeki Kızılay şubelerinin her şeyi genel merkezden beklediğini ancak Çorum Şubesinin her zaman kendi projelerini ürettiğini söyledi.
     Kızılayın Türkiyede 750 şubesi ve üyeleriyle birlikte büyük bir kuruluş olduğunu ifade eden Akar, 2 bin 500ü doktor ve hemşire olmak üzere 5 bine yakın çalışanının bulunduğunu belirtti.
     Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla 1868 yılında kurulan Kızılayın 145 yıldır ayakta olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:
     Biz 145 yıllık bir kurumuz ve nerede ihtiyaç varsa bizler hep orayız. Kızılay, bir derneğin veya siyasi bir örgütün değil, milletin Kızılayıdır, 75 milyonun Kızılayıdır. Bugün her Türk vatandaşı Kızılayın fahri üyesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Kızılaya büyük destek vermiş ve bizlere inanmış, güvenmiştir.. Bizler de onu bir numaralı Kızılay dostu ilan ediyoruz.
    
     -Kan ihtiyacının yüzde 85ini biz karşılıyoruz
    
     Kızılayın kan hizmetleri konusundaki çalışmalarına da değinen Akar, Kızılayın bir dönem kan hizmetleri konusunda dünya standartlarının çok altında olduğunu bugün ise üst sıralarda yer aldığını söyledi.
     Türkiyedeki kan ihtiyacının yüzde 85inin Kızılay tarafından karşılandığını dile getiren Akar, Gelecek yıllarda bu oranı yüzde 100e çıkartacağız. Bizler çalışmalarımızla aynı zamanda ibadet ediyoruz. Bir insan sadaka veya zekat verdiğiniz zaman verdiğiniz kişiyi biliyorsunuz ama kan verdiğiniz kişiyi bilemezsiniz. Yani alan el de, veren el de gizlidir. Hepimizin Kızılaya sahip çıkmamız lazım diye konuştu.
     Akar, konuşmasının ardından Kızılaya destek veren 19 iş adamı ve gönüllüye plaket verdi.
     Bu arada tek liste ile girilen genel kurulda Kızılay Çorum Şubesinin yeni yönetimi, mevcut başkan Sedat Canbobat, Ömer Arslan, İbrahim Eceviş, Nuriye Kaleycik ve Mustafa Ceylandan oluştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER