Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO

Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO adaylığı -Çin Uluslararası İlişkiler Birliği Başkanı Zhaoxıng: "Çin olarak, Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO adaylığını sonuna kadar destekliyoruz"


NEVŞEHİR (A.A) - Çin Halk Cumhuriyeti Uluslararası İlişkiler Birliği Başkanı Li Zhaoxıng, "Çin olarak, Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO adaylığını sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çinin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qıngyang ve Uluslararası İlişkiler Birliği Başkan Yardımcısı Tıan Weı ile Nevşehire gelen Zhaoxıng, Vali Abdurrahman Savaşı makamında ziyaret etti.
     Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin son yıllarda çok arttığını ve ülkesinin, Türkiyenin 3. büyük ticaret ortağı olduğunu belirten Zhaoxıng, "Ben, sıcak ilişkilerden dolayı çok mutlu oluyorum. Çok sayıda Türk öğrenci Çinde eğitim görüyor. Tabii ki Çinli gençler de Türkiyede Türk kültürünü, dilini öğreniyor. Bu ilişkiler iki ülke halkını birbirine yakınlaştırıyor" diye konuştu.
     Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve 2020 EXPO fuarı adaylığına da değinen Zhaoxıng, "Türkiye ile Çin her alanda ilişkilerini geliştiriyor. Türkiye, uydusunu Çinden fırlattı. Çin olarak, Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO adaylığını sonuna kadar destekliyoruz" ifadesini kullandı.
     Vali Abdurrahman Savaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kapadokya, doğal güzellikleriyle bir dünya mirası alanı. Son dönemde Çinden gelen misafirlerimizin sayısında da hayli artış var. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil / İsmail İçer / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları ve EXPO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER