Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Hatayın Reyhanlı ilçesinde akrabalarının yanında kalan aralarında doktor, avukat, öğretmen ve mühendisin de bulunduğu 90 Suriyeli, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta Türkçe öğreniyor (F


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan ve Hatayın Reyhanlı ilçesinde akrabalarının yanında kalan Suriyeliler, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta Türkçe öğreniyor.
     Suriyedeki yaşanan olaylar nedeniyle evleri yıkılan, akrabalarını kaybeden Suriyeliler, yaralılarını Türkiyede sarıyor.
     Ülkelerini terk ederek Hatayın Reyhanlı ilçesinde akrabaların yanına yerleşmek zorunda kalan kimi Suriyeliler, günlük alışverişlerini daha rahat yapabilmek, gündelik ilişkilerde kolay anlaşabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı.
     Yaşları 15 ila 60 arasında değişen aralarında avukat, öğretmen, mühendis ve doktorun da bulunduğu 90 Suriyeli, Reyhanlı Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta Türkçe öğreniyor.
     Suriyenin Hama, İdlib, Humus, Lazkiye kentlerinden geldikleri öğrenilen Suriyeliler, haftanın 3 günü gerçekleştirilen kursta günde 4 saat uygulamalı Türkçe dersi alıyor. Suriyeli misafirler, Türkçe yazıp konuşmayı öğrenmek için yoğun çaba gösteriyor.
     23 yaşındaki Süreyya Mustafa, 4 ay önce ailesiyle Hamadan Türkiyeye geldiğini, bir buçuk aydır da Türkçe öğrendiğini söyledi. Kursiyerler, Türkiyeye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER