Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu kurulması çalışmaları

Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu kurulması çalışmaları


OSMANİYE (A.A) - Düziçinde Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu kurulması çalışmaları başlatıldı.
     Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu mütevelli heyeti müteşebbis gurubu başkanı ve eski bakanlardan Hasan Aksay, özel bir restoranda yapılan toplantıda, cami derneklerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu kurmayı amaçladıklarını söyledi.
     Düziçinde 137 cami bulunduğunu ve bunlardan 28inin derneği olduğunu belirten Aksay, bütün camilerin derneği olması gerektiğini ifade etti.
     Federasyonun kuruluş çalışmalarına Düziçinden başladıklarını ve altyapı çalışmalarını mütevelli heyeti ile yürüttüklerini belirten Aksay, şöyle devam etti:
     Türkiyede 100 bin cami derneği kurulacak. Bu derneklerin de kadın kolları ve gençlik kolları olacak. Dünyadaki Müslüman ülkelerdeki camilerin de cami dernekleri olacak. Dünyanın en büyük teşkilatı olmaya aday bir teşkilat olacağız. Tam çalışabilirsek dünyada bir milyon derneğimiz olacak. Türkiyede 100 bin, dünyada bir milyon derneği bir araya getirerek konfederasyonlar üzeri bir kuruluş olacağız inşallah.
     Toplantıya katılan Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök de yapılan çalışmalara destek verdiğini söyledi.
     Toplantı sonunda müteşebbis grubu üyesi Mehmet İslah başkanlığında en kısa sürede Düziçinde ikinci toplantının yapılacağı ve bu toplantıda federasyonun kurulması için gerekli girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Türkiye Cami Dernekleri Federasyonu kurulması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER