Üniversitede kaporta boyama atölyesi açıldı

Üniversitede kaporta boyama atölyesi açıldı -Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: Üniversiteler toplumun ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmeli ve teknoloji çağında Türkiyeyi küresel yarışta öne geçirecek bilgileri


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Üniversiteler toplumun ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmeli ve teknoloji çağında Türkiyeyi küresel yarışta öne geçirecek bilgileri üretmeliler dedi.
     Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcepehe, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi Programı Oto Boya Karoseri ve Teknik Hizmetler Uygulama Atölyesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, gelişmişliğin sadece bir birimin başarısıyla sınırlı kalması halinde sağlıksız bir durum olacağını dile getirerek, her birimin başarıyı hedefleyecek bir yapıya kavuşması halinde o kurumun markalaşma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş olacağını söyledi.
     Akdeniz Üniversitesinin bugüne kadar elde ettiği başarılarla yetinmeyeceğini vurgulayan Kurtcephe, Üniversiteler toplumun ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmeli ve teknoloji çağında Türkiyeyi küresel yarışta öne geçirecek bilgileri üretmeliler. Bunu yaparken de toplumla kaynaşıp toplumun her kesiminin desteğini etrafında toplamalılar. Bizim temel anlayışımız da budur dedi.
     Türkiyenin küresel bir güç olmasını arzu ettiklerini dile ifade eden Kurtcephe, şöyle konuştu:
     Yeni açılan atölyede yapılacak çalışmaların topluma sağlayacağı katkılar olacaktır. Toplumun gücüne güç katma sürecinde önemli bir birimi açmanın mutluluğu yaşıyoruz. Atölyede otomotiv sektörüne nitelikli, yaptıklarıyla öne çıkan, sektör temsilcileriyle görüş alışverişi yapılarak üretim yapılacak.
     Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Teknolojisi Programı Oto Boya Karoseri ve Teknik Hizmetler Bölümü program koordinatörü Öğretim Görevlisi Özcan Dönmez de ikinci sınıf programı kapsamında üretim ve satış sonrası dallarında eğitim verdiklerini söyledi.
     Törende atölyenin kurulmasında emeği geçen akademisyen ve sektör temsilcilerine Akdeniz Üniversitesi tarafından plaket verildi.
     Törenin ardından oto boyama ünitesinin de yer aldığı bölümlerde incelemelerde bulunan Rektör Kurtcephe, öğrenciler tarafından tasarlanan golf araçlarına benzeyen ve su motoru kullanılan aracın deneme sürüşünü yaptı.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üniversitede kaporta boyama atölyesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER