Uşakta göletlerdeki sazan sayısında artış gözlendi

Uşakta göletlerdeki sazan sayısında artış gözlendi


UŞAK (A.A) - Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (TUSOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Atalay, Uşak göletlerindeki balık stoklarının arttığını söyledi.
     Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşakın olta balıkçılığı açısından tercih edilen bir kent olduğunu, kentteki balık sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti.
     Geçen yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1000 günde 1000 gölet projesinin gerçekleştirildiğini, ağustos ayında ise Doğa Koruma Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından Baltalı Göletinde Abant alası aşılaması yapıldığını hatırlatan Atalay, şunları kaydetti:
     Mesudiye Göletinde inceleme yaptık. Göletlerin hemen hepsinde sazan balığı bolluğu yaşanıyor. Uşakta kamu kurumlarının da desteği ile su altı yaşamının gelişmesini sağlıyoruz. Bir çok gölette yavru balık bıraktık. En son çalışmamız Baltalı Göletindeki Abant alası aşılaması oldu. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Şu anda kentteki bir gölette sazan balığı bolluğu yaşanıyor. Mesudiye Göletinde 13 kilogram ağırlığına kadar sazan balığı çıkması, yapılan çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Esas gayemiz su altındaki yaşamı korumak. Bilinçsizce yapılan balık avı, su altındaki kaynakları köreltir.
    
     Muhabir: Uşak / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşakta göletlerdeki sazan sayısında artış gözlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER