Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2013de hizmete

Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2013de hizmete girecek


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, inşaatı süren merkez kütüphanenin 2013 yılında hizmete gireceğini söyledi.
     Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bir Eylül Yerleşkesinde yapımı devam eden kütüphanenin mimari ve içerik açısından Türkiyenin en iyi kütüphaneleri arasında yer alacağını belirti.
     Kütüphane inşaatında son aşamaya gelindiğini ve 2013 yılında hizmete gireceğini kaydeden Çelik, şunları söyledi:
     Kütüphanemizde ilk aşamada 50 bin adet basılı kitap yer alacak. Bunun yanı sıra kütüphanemize gelenler 41 adet veri tabanından toplam 2 milyon 430 bin e-kitaba ulaşma imkanına sahip olacak. Dört kattan oluşan kütüphanemizde 800 kişi aynı anda hizmet alabilecek. Zemin katta 120, birinci katta 144, ikinci katta 33 kişilik olmak üzere toplam üç adet okuma salonu var. Kütüphanemizde 18 kişisel çalışma odası, 11 adet 8-10 kişilik grup odaları ve engelli çalışma odası yer alıyor. Seminer ve eğitim odası olarak kullanılacak dört adet çok amaçlı oda ve üç adet de toplantı odası var. Üçüncü katta sosyal alan olarak planlanan kafeteryamız öğrencilerimize ve personelimize hizmet verecek. Diğer katlarda dinlenme bölümleri ve oturma grupları yer alıyor. Merkez kütüphanemizde katalog tarama, internette araştırma ve boş zamanları değerlendirme amaçlı toplam 130 adet bilgisayar, grup çalışma ve seminer odaları için 13 adet data show ve üç adet multi medya özellikli LCD televizyon bulunacak.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 2013de hizmete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER