Vanda sağlıkçılara tıbbi atık eğitimi

Vanda sağlıkçılara tıbbi atık eğitimi


VAN (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce kentteki sağlık çalışanlarına, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tıbbi Atıkların Yönetimi ve Eğiticilerin Eğitimi Programı düzenlendi.
     Van Ticaret ve Sanayi Odasında (VATSO) gerçekleştirilen programda, açılış konuşmasını yapan Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Türkiyenin en önemli çevre sorununun katı atık ve su kirliliği problemleri olduğunu belirtti.
     Bu sorunların aynısının Vanda da mevcut olduğunu anlatan Al, şöyle konuştu:
     Bu sorunlardan kurtulmanın yolu, bilinçli bir çevreci olmaktan geçer. İlimizde, bu çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması için tüm belediye başkanlarımızın, atık su arıtma tesislerini faaliyete geçirmeleri ve ilimize yakışır modern katı atık sahasının faaliyete geçmesi gerekiyor. Çok önemli olan ve ülkemizde 16 ilde bulunan modern tıbbi atık bertaraf tesisi ile bu tıbbi atıkların bilinçli kişiler tarafından alınması ve bertaraf edilmesi aşamalarına yönelik eğitim düzenliyoruz. Eğitimin verimli geçmesini temenni ediyorum.
     Ardından Çevre Denetim Şube Müdür Vekili Nimetullah Taş ile Çevre Mühendisi Deniz Bahadır tarafından atık yönetimi ve tıbbi atıklar hakkında genel bilgiler, tıbbi atık yönetimiyle ilgili mevzuat, belediyelerde ve sağlık kuruluşlarında tıbbi atık yönetimi konularında sunumlar yapıldı.
     Toplantının ardından yapılacak sınavda başarılı olacak katılımcılara sertifika verilecek.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda sağlıkçılara tıbbi atık eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER