Vanda TeliaSonera Anadolu Lisesi açıldı

Vanda TeliaSonera Anadolu Lisesi açıldı -Kentte geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulun yerine TeliaSonera şirketi tarafından inşa edilen 24 derslikli lisenin açılışı yapıldı -Vali Karaloğlu: -


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulun yerine TeliaSonera şirketi tarafından inşa edilen 24 derslikli lisenin açılışı yapıldı.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde ağır hasar gören kent merkezindeki Kazım Karabekir Lisesinin yerine telekomünikasyon şirketi TeliaSonera tarafından yaklaşık 3 milyon dolar harcanarak yaptırılan 24 derslikli TeliaSonera Anadolu Lisesinin açılışı için tören düzenlendi.
     Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, okul inşaatının 4 ay 16 gün gibi bir sürede tamamlandığını belirterek, bin 500 öğrenci kapasiteli olduğunu söyledi.
     Depremde, yaşamını yitiren insanların olduğunu ve en çok okulların zarar gördüğünü anımsatan Karaloğlu, bin 15 dersliğin yıkıldığı ve ağır hasar gördüğü depremden sonra hayırsever kurum, sivil toplum örgütü ve vatandaşlar tarafından 892 derslik yaptırıldığını ifade etti.
     Karaloğlu, 2 bin 574 dersliğin yaptırıldığı kentte, halen yapımı devam eden derslikler bulunduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Depremden sonraki krizi iyi yönetirseniz, sizin için, şehriniz için bir fırsata dönüşebilir. Eğitimde de bugün yaşadığımız şey bu. Biz depremde belki bin 15 dersliğimizi kaybettik. Ama şu anda biten, inşaatı devam eden, ihalesi yapılan veya yapılmak üzere olan 2 bin 574 derslik var. Bir kısmı hizmete açıldı ve bu dersliklerin 892si hayırseverlerimiz tarafından yaptırıldı. Bu, milletin ne kadar gani gönüllü olduğunu da gösteriyor. Okul yaptıran hayırseverler içerisinde, hiç Vanla ilgisi olmayan, Vana gelmemiş insanlarımız, emekli hemşiremiz, geçimini terzilikle kazananlar ve açılışını yaptığımız bu okul gibi dünya çapında şirketler var.
     TeliaSonera Kafkasya Bölgesi CEOsu ve Avrasya Başkan Yardımcısı Halim Ateş de depremin ardından Vanın tekrar inşa edilmesi, ayağa kaldırılması için yapılan çalışmaları duyduklarında kente geldiklerini vurgulayarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Vali Münir Karaloğlunun tavsiyeleri ile okul yaptırmaya karar verdiklerini dile getirdi.
     Ateş, okulun inşasını büyük bir gururla üstlendiklerine değinerek, şunları kaydetti:
     Bugün ne mutlu bize ki bunu sonuçlandırmanın ve başarmanın gururuyla buradayız. Biz bu projeyi gerçekleştirirken, bizim için önemli birkaç konu vardı. Bunlardan birincisi, geçen sene yaşadığımız o vahim olaydan ders alarak yapacağımız binanın sağlamlığıydı. Bunu gururla söyleyebilirim ki, yaptığımız okulumuz dünyada bilenen inşaat alanındaki en son teknoloji ile yapıldı ve bütün veliler çocuklarını gönül rahatlığıyla okulumuza gönderebilirler.
     Diğer bir konu, bizim için teknoloji çok önemli ve okulumuz içerisinde bir teknoloji sınıfı oluşturduk. Yine tesisimiz içerisinde konferans, seminer salonları oluşturduk. Umut ediyoruz ki bu teknoloji sınıfı gibi yenilikler, öğrencilerimizin vizyonunu daha da geliştirecek ve konferans, seminer salonu gibi diğer bölümler tüm toplumun sosyal hayatına da katkıda bulunacaktır.
     Konuşmaların ardından Ateş, Vali Karaloğluna desteklerinden dolayı teşekkür plaketi erdi. Daha sonra Karaloğlu ile Ateş, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır okulun açılış kurdelesini keserek dersliklerde incelemede bulundu.
     Öğrencilerle bir süre sohbet eden Karaloğlu ve beraberindekiler, müzik dersliğinde öğrencilerin okuduğu türkülere eşlik etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda TeliaSonera Anadolu Lisesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER