Vanda uyuşturucu operasyonu

Vanda uyuşturucu operasyonu -Kışladaki askerlere uyuşturucu göndermeye çalıştıkları belirtilen 2 kişi yakalandı


VAN (A.A) - Van İl Jandarma Komutanlığı, kışladaki askerlere uyuşturucu göndermeye çalıştıkları belirtilen 2 kişiyi üzerlerinde uyuşturucu paketleriyle birlikte yakaladı.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının, kışladaki er ve erbaşlar üzerinde yeni yasal mevzuat doğrultusunda Askeri Mahkemeden alınan arama kararına istinaden 7 Şubat 2013 tarihinde bir arama gerçekleştirdiğini bildirdi.
     Arama sırasında, nöbet kulübeleri bölgesinde bazı sivil kişilerce kışladaki erlere uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaşıldığına yer verilen açıklamada, Konu hakkında Van nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verilerek, şahısların yakalanması amacıyla Van İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerekli tedbirler alınmıştır. Aynı gün yapılan kontrolde S.A. ve B.Y. olduğu anlaşılan şüpheliler yakalanmış ve şahıslardan S.Anın üzerinde sigara paketi içerisinde 59 adet, B.Ynin üzerinden sigara paketi içerisinde 3 adet kağıda sarılı uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen toz madde ele geçirilmiştir denildi.
     Cumhuriyet savcısının talimatı ve olay yerinin polis sorumluluk bölgesi olması nedeniyle şüpheliler S.A. ve B.Y. ile ele geçirilen uyuşturucu olduğu değerlendirilen kağıda sarılı 62 paket toz maddenin İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği ifade edildi.
     Mahkemeye çıkarılan iki şahıstan B.Ynin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, S.Anın ise tutuklandığı belirtildi.
    
     -2012 yılında 6 ton 606 kilo uyuşturucu ele geçirildi-
    
     Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlar sonucunda, 2011 yılında 296 kilogram eroin ile 2 ton 250 kilogram esrar, 2012 yılında ise 616 kilogram eroin ile 5 ton 990 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiği bildirildi.
     2013 yılında bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda ise, 110 kilogram eroin ile 175 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
     Son olarak, 13 Şubat 2013 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak yapılan operasyonda 138 kilogram esrar olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ile 4 tabanca ele geçirilmiştir. Van İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütlerine finansal kaynak sağlayan, başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere, her türlü kaçakçılık olayı ile mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vanda uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER