Yalovada 2. Çocuk Oyunları Turnuvası başladı

Yalovada 2. Çocuk Oyunları Turnuvası başladı


YALOVA (A.A) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Yalova İl Temsilciliği tarafından organize edilen 2. Çocuk Oyunları Turnuvası başladı.
     Turnuva hakkında bilgi veren Mendil Kapmaca - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Baloğlu, geçen yıl birincisi düzenlenen ve il genelinde 41 takımın katılımı ile yapılan turnuvanın ikincisine bu yıl il genelinde 32 takımın katılacağını belirtti.
     Yalovanın bir ucundan diğer ucuna her okulda oynanan oyunlar sayesinde öğrencilerin kıyasıya mücadele verdiğini dile getiren Baloğlu, şöyle konuştu:
     "Bu yıl iki kategoride yapılan turnuva da minikler ve yıldızlar kategorilerinde Çınarcık, Armutlu, Altınova, Termal, Çiftlikköy ilçeleri ve il merkezinde bulunan okullardan toplam 32 takım katılım başvurusu yapmıştır. Nisan ayı boyunca sürecek müsabakalarda yıldızlar kategorisinde il birincisi olan takımımız mayıs ayı içerisinde Balıkesir ilinde düzenlenecek olan bölge turnuvasında ilimizi temsil etmeye hak kazanacaktır. İkincisini düzenlediğimiz bu organizasyondan dolayı gurur duyuyoruz. Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz turnuva ile oyunlar tanıtıldı. Bu yıl daha profesyonelce organize olduk. Okullarda oyun alanlarının çizilmesi ile Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sayesinde okullarda oyunların aktif olarak oynatılarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağladık."
     Sek sek - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Çağatay Erbay ise "Oyun; yetişkinler için en genel anlamıyla eğlendirici, oyalayıcı bir faaliyet olsa da çocuklar için farklı anlamlar içerir. Oyunun çocuk için anlamı, eğlenmek ve oyalanmanın çok ötesindedir. Oyun; çocuğun işidir. Oyun oynayamamış kimseler çocukluğunu yaşanmamış kabul ederler. Çocuklar çocukluğunu oyun oynayarak yaşamalılar. İşte bu nedenle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını gelecek nesillere aktarabilmek en önemli görevimiz olmalıdır" dedi.
     Erbay, müsabakaların 22-23 nisan tarihlerinde Çiftlikköy Anadolu Lisesinde yapılacak minikler grup maçları ile süreceğini ve halkın izleyici olarak katılabileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada 2. Çocuk Oyunları Turnuvası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER