Yalovada cami açılışı

Yalovada cami açılışı


YALOVA (A.A) - Hayırsever Naciye Turna tarafından merhum babası anısına yaptırılan Hacı Akif Turna Cami ve Kuran Kursu düzenlenen bir törenle açıldı.
     Yalova merkez Dere Mahallesinde 2002 yılında yapımına başlanan ve 2007 yılında bir bölümü ibadete açılan caminin açılış kurdelesini Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya ve hayırsever Naciye Turna birlikte kesti.
     Vali Civelek, açılışta yaptığı konuşmada, camilerin önemine değinerek, "Camilerimiz kutsal mekânlarımızdır. Camilerimiz sadece ibadet ettiğimiz, sadece bizlere dini bilgilerin öğretildiği yerler değildir. Camilerimiz birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızın, hoşgörü anlayışımızın güçlendirildiği, bir birimize merhamet etmenin, şefkat göstermenin, yardıma muhtaç kişilere yardım etmenin de öğretildiği huzur ve sükun mekânlarımızdır. Yalovamıza bu güzel eseri kazandırdıkları için saygıdeğer hayırseverimize ve caminin yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
     Daha sonra Vali Civelek, hayırsever Tuna ve caminin mimarı Hüseyin Uyguna plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/İsmail Ersan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada cami açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER