Yalovadan kısa kısa

Yalovadan kısa kısa -Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi toplantısı yapıldı


YALOVA (A.A) - Yalovada, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli alanların ve risk altındaki binaların tespitine yönelik Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi toplantısı gerçekleştirildi.
     Vali Esengül Civelek başkanlığındaki toplantıya belediye başkanları ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, toplantıda bir sunum yaparak, İl merkezi ve ilçelerde şu an için bin 352 riskli binanın bulunduğu biliniyor. Komisyon bu binaları dolaşarak gerekli tespitleri gerçekleştirecek. Tespitlerde yıkımına karar verilen binalar hemen yıkılmaya başlanacak. Onarım gerektiren binalar içinse mülk sahiplerine süre verilecek dedi.
     Ulukaya, yıkılacak binaların yerine yeni binaların yapılabilmesi için 24 rezerv alanı belirlendiğini ifade ederek, Bu alanlarla ilgili dosyalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi. Yıkım öncesi buralarda toplu konutlar inşa edilecek. Riskli binalarda kalan vatandaşlar buraya nakledilecek ve yıkım işlemi bundan sonra başlatılacak diye konuştu.
    
     -Yalova Belediye Meclisinde Toplu Taşıma Yönetmeliği kabul edildi-
    
     Toplu Taşıma Çalışma ve Hizmet Yönetmeliği, Yalova Belediye Meclisinde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
     Meclisin eylül ayı toplantısında kentteki toplu taşımayı belirli bir düzene sokacak 26 maddelik Toplu Taşıma Çalışma ve Hizmet Yönetmeliği görüşüldü.
     Yönetmelikle ilgili söz alan Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, Yönetmelikle ilgili özverili bir çalışma ortaya kondu. Komisyonumuzda da titizlikle görüşülerek oy birliğiyle meclise gönderildi dedi.
     Ardından yapılan oylamada yönetmelik oy birliğiyle kabul edildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER