Yelken

Yelken -Marmaris Körfezinde yapılan ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışları 25 yelkenli yatla başladı


MUĞLA (A.A) - Marmaris Körfezinde gerçekleştirilen ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışları başladı.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek yarışlara Türkiyenin değişik yerlerinden ve Rusyadan 25 yelkenli yat ile yaklaşık 250 sporcu katıldı. Yarışlar, IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç kategoride gerçekleştiriliyor.
     Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Marmaris Netsel Marinada bağlı bulunan yelkenli yatlar körfeze çıktı. Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, yapılan anonsla koy içi yarışına başladı.
     Dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle güzel görüntüler oluşturdu. Yatlar, rüzgarın etkisiyle zaman zaman yan yattı.
     Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, üçüncü ayakta rüzgar hızının şu ana kadar yarış için çok ideal düzeyde olduğunu söyledi. Yarışlara Marmaris, Bodrum, İstanbul, İzmir ve Ankaranın yanı sıra Rusyadan da bir ekibin katıldığını belirten Kesgin, yarışlara olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydetti.
     Bu arada, yaklaşık 50 kadın sporcuya Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil verildi.
     Yarın koy dışı yarışının yapılmasının ardından ERGO MIYC Kış Trofesi Üçüncü Ayak Yarışlarının sona ereceği, sonuçların ise hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi.
     Yat Kulübü tarafından Netsel Marinada düzenlenecek geceyle ikinci ayak yarışlarında dereceye girenlere ödüllerinin verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER