Yetenek sınavlarına başvurular 24 Ağustosta bitecek

Yetenek sınavlarına başvurular 24 Ağustosta bitecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının 30 ayrı kategoride yapacağı yetenek sınavlarının başvuru süresi 24 Ağustosta bitecek.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının 1-8 Eylül tarihleri arasında yapacağı yetenek sınavlarının kayıt işlemlerinin devam ettiği belirtilerek, kayıt işlemlerinin 24 Ağustos Cuma günü sona ereceği bildirildi.
     Sınavlara girmek isteyen öğrencilerin, bu tarihe kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğüne gelerek kayıtlarını yaptırabileceği ifade edilen açıklamada, öğrencilerin kayıt sırasında bir adet fotoğraf ve kimlik bilgilerinin gerektiği kaydedildi.
     Açıklamada, Batı Müziği bölümünde yer alan yan flüt, piyano, klasik gitar, elektrogitar, bas gitar, batı keman, viola, çello, bateri, klarnet ve batı müziği ses eğitimi sınavlarının 1 Eylül Cumartesi günü yapılacağı belirtilerek, Türk Halk Müziği Bölümünün bağlama, ses eğitimi ve Karadeniz kemençe branş sınavları ile Türk Sanat Müziği Bölümünün ud, kanun, tanbur, ney, klasik kemençe, ses eğitimi ve keman branş sınavlarının da 2 Eylül Pazar günü yapılacağı ifade edildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Güzel Sanatlar Bölümünün de bu yıl yetenek sınavıyla öğrenci alacağı belirtilen açıklamada, şu şu ifadelere yer verildi:
     Bölümün sınavları, 1-2 Eylül tarihleri arasında Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek. Bölüm bu yıl yetişkin resim, heykel, seramik, hat, ebru ve tezhip branşlarında sınav açacak. Çocuk resim bölümüne bu yıl sınavsız öğrenci kabul edilecek.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yetenek sınavlarına başvurular 24 Ağustosta bitecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER