Yunus Ensari İlköğretim Okulunda eğitim başlamadı

Yunus Ensari İlköğretim Okulunda eğitim başlamadı -Van depreminin ardından hasarlı olduğu tespit edilen Yunus Ensari İlköğretim Okulundaki 600 öğrenci ders başı yapamadı


BİTLİS (A.A) - Van depreminin ardından hasarlı olduğu tespit edilen Ahlattaki Yunus Ensari İlköğretim Okulunda, 600 öğrenci ders başı yapamadı.
     2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen Yunus Ensari İlköğretim Okulu öğrencileri okula gidemedi.
     Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda tadilat ve güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Korkmaz, Depremin ardından yapılan kontrollerden sonra, okulumuzda tadilat ve güçlendirme çalışmalarına başlandı. Müteahhit firma yetkilileri güçlendirme çalışmalarının bu hafta sonu itibariyle biteceğini bildirdi. Eğitime ara verilmesi konusunda ise inisiyatif Ahlat Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait dedi.
     Bu yıl okulların açılmasına kısa bir süre kala okulda başlayan tadilat ve güçlendirme çalışmaları nedeniyle eğitimin aksadığını belirten veliler, çocuklarının sıkıntı yaşadığını söyledi.
     Veliler, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
     Geçtiğimiz yıl Vanda meydana gelen depremin ardından zarar gören ve yapılan kontrollerde hasarlı olduğu tespit edilen Yunus Ensari İlköğretim Okulunda eğitime ara verilmiş, buradaki öğrenciler ilçedeki Ergezen İlköğretim Okulunda eğitimlerine devam etmişti.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Yunus Ensari İlköğretim Okulunda eğitim başlamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER