Zafer Havalimanının çevresi endüstri bölgesi olacak

Zafer Havalimanının çevresi endüstri bölgesi olacak -Kütahya Valisi Çiftçi: Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacak (Foto


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, bölgesel Zafer Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacağını bildirdi.
     Çiftçi, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hizmet veren Kütahyanın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, buraya Kütahyanın bazı ilçelerinden daha rahat ulaşımın sağlanması amacıyla Altıntaş-Aslanapa yolunun yapımı için İl Özel İdaresine 5 milyon lira ödenek aktarıldığını söyledi.
     Havalimanıyla ilgili üç ilin önemli beklentilere sahip olduğunu belirten Çiftçi, yaklaşık bir yıldır Zafer Kalkınma Ajansı ve diğer illerin yöneticileriyle altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
     Çiftçi, Zafer Havalimanı çevresinin gelişim planlarını hazırlayıp paydaş kuruluşlara gönderdiklerini dile getirerek, onlardan gelecek önerileri dosyaya ekleyip projeleri uygulamaya başlayacaklarını anlattı.
     Havalimanı çevresinin yapılandırılmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Çiftçi, şöyle konuştu:
     Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacak. Burası bir endüstri bölgesi olacak. Buna benzer yerleşim yerlerini diğer illerimizin valilileriyle yurt dışında inceledik. Gezip gördüğümüz yerler, şu anda dünyaya bilgi ve teknoloji ihraç ediyor. Biz de en geç 2023 yılına kadar burada endüstri bölgesini faaliyete geçireceğiz.
     Çiftçi, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisarın kalkınmasının, Zafer Havalimanı sayesinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Zafer Havalimanının çevresi endüstri bölgesi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER