Zirve Üniversitesinin yurt dışı atağı

Zirve Üniversitesinin yurt dışı atağı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi ile Estonya Talinn Teknoloji Üniversitesi arasında anlaşma imzalandı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, anlaşma gereği iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimleri yapılacağı bildirildi.
     Anlaşmayı imzalamak için Türkiyeye gelen Talinn Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Andres Keevallik, anlaşmanın her iki üniversite için çok iyi olacağını belirtti.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da her iki üniversite temsilcilerinin, ortak programlar dahilinde, öğrenci kabulüne bir an önce başlamak için hazırlıklara başladığını bildirdi.
     Öğrencilerin Talinn Teknoloji Üniversitesinde eğitim alabileceklerini aktaran Kısa, şunları kaydetti:
     Bu sayede öğrencinin hem Zirve Üniversitesinden hem de anlaşmalı olduğumuz üniversiteden diploması olabilecek. Ayrıca yaz okulu programlarına katılabilirler. Öğrencilerin en büyük kazancı aldıkları eğitimin kalitesidir. Öğrenciler mezun olduktan sonra sahip olacakları iki diploma da onları hem iş ararken hem de yüksek lisans başvuruları yaparken avantajlı konuma getirecek.
     Bu arada lisans ve doktora öğrencilerini kapsayan anlaşmayla akademisyenler arasında değişim programları da yapılabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesinin yurt dışı atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER