Zonguldakta tekstil içşilerinden iş bırakma eylemi

Zonguldakta tekstil içşilerinden iş bırakma eylemi -Ereğli ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptı (Fotoğraflı- Görüntülü)


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı.
     Kıyıcak köyünde faaliyet gösteren tekstil fabrikasına gelen 50si kadın 70 işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları ve sigortalarının ödenmediğini iddia ederek iş başı yapmadı.
     Çalışanlardan Sultan Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 kilometre uzaktan çalışmak için fabrikaya geldiğini ve 3 aydır maaş alamadığını savundu.
     İş yeri sahibine defalarca ulaşmayı denemelerine rağmen ulaşamadıklarını belirten Torun, şöyle konuştu:
     Arkadaşlarım ve ben 3 aydır maaş alamıyoruz. Sigortalarımız doğru düzgün ödenmiyor. Sularımız 1 haftadır akmıyor. Ektiriklerimiz kesildi. Bitirmemiz gerek işlerimiz var. İşlerimizi bitirip paramızı almak istiyorduk. Asgari ücretimizi bile alamıyoruz
     İşçilerden Nazile Şahin de asgari ücretin altında sigortasız olarak çalıştıklarını ifade ederek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
     Fabrika önünde oturma eylemi yapan işçiler, bu eylemlerini mesai bitimine kadar sürdüreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı / Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Zonguldakta tekstil içşilerinden iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER