Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16 yaşında

Okuma Süresi 4 dkYayınlanma Cuma, Şubat 27 2026
Paylaş
X Post
O, 2010 yılında, henüz 6 yaşındayken ailesini kaybetti ve o günden beri hayatını Galaxie yetimhanesinde sürdürüyor.
Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16 yaşında

Küçük yaşta yaşadığı büyük kayıp, onun hayatını tamamen değiştirdi. Ama yetimhanede bulduğu dayanışma, eğitim ve destek sayesinde hayata tutunmayı öğrendi.

Şimdi lise son sınıf öğrencisi. En büyük hayali bilgisayar mühendisi olmak. Çünkü o, aldığı desteği büyüdüğünde başkalarına da sunmak istiyor. “Ben nasıl yalnız bırakılmadıysam, gelecekte kimseyi yalnız bırakmak istemiyorum,” diyor Akim.

ŞİMDİ SİZ DE BU LİNKİ TIKLAYARAK YETİMHANELERE  BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ

Akim’in hayatındaki en özel dönem ise Ramazan ayı. Embrace Relief tarafından her yıl düzenlenen iftar programı, onun çocukluk hatıralarının en anlamlı parçası. 

Ancak bu iyilik sadece Kongo ile sınırlı değil.

Embrace Relief’in Ramazan iftar programı, 6 farklı ülkede, Galixe Yetimhanesi benzeri 8 yetimhanede aynı umut sofralarını kuruyor. Aynı saatlerde, farklı ülkelerde yüzlerce yetim çocuk aynı dua ile orucunu açıyor. Bu sofralar sadece yemek değil; hatırlanmanın, değer görmenin ve yalnız olmadığını bilmenin sembolü oluyor.

Akim için bu programın anlamı çok derin

“Ramazan geldiğinde içimde bir huzur oluyor. Çünkü birileri bizi düşünüyor. Birileri bizim için sofralar kuruyor.” diyor Akim.

Küçükken o sofralarda oturan bir çocuktu. Bugün ise lise son sınıf öğrencisi olarak iftar saatinde küçük çocuklara yemek servis ediyor. Tabakları uzatırken gözlerinde hem minnet hem de gelecek hayali var.

Resim yapmayı çok seviyor. Bu yıl, destek veren hayırseverlere teşekkür etmek için bir çizim yaptı. Uzun bir iftar sofrası, gülümseyen çocuklar ve gökyüzünde bir hilal.

Akim’in hikâyesi, bu iyiliğin yaşayan bir örneği. Siz de bu Ramazan’da Embrace Relief’in iftar kampanyasına katılın.

6 ülkede, 8 yetimhanede kurulan umut sofralarına destek olun. 801 yetim çocuğun duasında yer alın.

Bu mübarek ayda bir çocuğun kalbine umut olmak için şimdi bağış yapın.

BAĞIŞ LİNKİ: https://www.embracerelief.org/ramadan-children-fund



Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16 yaşında