Yüksek yargı üyelerine jet inceleme

Yargıtay ile Danıştay’ı yeniden yapılandıran yasaya, cübbelerini giyerek basın açıklaması ile tepki gösteren 21 üye hakkında inceleme başlatıldı. İnceleme gerekçesinde üyelerin üyeliğin vakar ve onuruna dokunan, kişisel haysiyet ve itibarını kıran veya görev icaplarına uymayan davranışta bulundukları ileri sürüldü.

Yüksek yargı paketi kabul edildi

VİDEO-ARŞİV

Yargıtay ve Danıştay’ı yeniden yapılandıran yasa tasarısının mecliste kabul edilmesinin ardından 19’u Yargıtay, 2’sı Danıştay olmak üzere 21 üye Yargıtay önünde basın açıklaması yapmıştı. Yargıtay 5. Hukuk Daire üyesi Salih Özyakut tarafından yapılan açıklamada tasarının geri iade edilmesi istenmişti.

Basın açıklamasının hemen ardından 19 Yargıtay üyesi hakkında Yargıtay, 2 Danıştay üyesi hakkında ise Danıştay inceleme başlattı. 21 üyenin açıklaması ‘üyeliğin vakar ve onuruna dokunan, kişisel haysiyet ve itibarını kıran veya görev icaplarına uymayan davranış’ olarak nitelendirildi. Yargıtay Kanunu’nun “Yüksek Disiplin Kurulu” başlıklı 19. maddesi, Yüksek Disiplin Kurulu’nun, Yargıtay üyeliği vakar ve onuruna dokunan, kişisel haysiyet ve itibarını kıran veya görev icaplarına uymayan davranışta bulunduğu tespit edilen üyeler hakkında eylemlerinin ağırlığına göre “uyarma” veya “görevden çekilmeye davet” işlemlerinden birini uygulamasını hüküm altına alıyor.
<< Önceki Haber Yüksek yargı üyelerine jet inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER