Yunanistan'a ağır suçlama: Rus petrolünü mü pazarlıyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 7 2022
Paylaş
X Post
Rusya Ukrayna savaşı sonrası Batılı ülkeler Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygularken Yunan armatörlerin Rus petrolünü Akdeniz'de farklı gemilere aktardığı görüntülendi. Japon Nikkei ajansı, Rus petrolünü taşıyan ve Akdeniz'de farklı bir gemiye aktaran Yunan tankerlerinin izini sürdü.
Japon Nikkei ajansı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana altı ay içinde 41 geminin, Rusya'dan ayrılan ve daha sonra Avrupa limanlarına ulaşan tankerlerle Yunanistan kıyılarında gemiden gemiye petrol transferi yaptığını belirttti.
Haberde; Avrupa Birliği ve İngiltere yıl sonundan itibaren Rus petrolü ithalatını tamamen yasaklamayı planlarken petrol ambargosu başladığı günden itibaren kaynağı belirli olmayan gemiler aracılığı ile petrol transferinin devam ettiği belirtildi.
6 AYDA 41 TANKERİN TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİ
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 24 Ağustos'ta Nikkei, Yunanistan'ın güneyindeki Laconian Körfezi'nde bir tankerden diğerine petrol transferini görüntüledi.
Rus petrolünün saklı deniz rotaları üzerinden Avrupa'ya akmaya devam ettiğini belirten ajans, Ukrayna savaşının ardından geçen 6 ayda bu şekilde Rus petrolü taşıyan 41 tankerin Yunanistan açıklarında gemiden gemiye transfer yaptığını, geçen sene aynı dönemde bu sayının sadece 1 olduğunu yazdı.
Refinitiv verilerini kullanan Nikkei muhabirleri, son 6 ayda Yunanistan açıklarında, 175 tankerin bu yolla 23,9 milyon varil Rus petrolünü başka bir tankere transfer ettiğini tespit etti. 24 Şubat-22 Ağustos tarihleri arasında geçen yıl bu yolla taşınan Rus petrolü miktarının 4,3 milyon varil olduğunu belirtti.
Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, AB'nin temmuzda Rus petrolü ithalatı günlük ortalama 2,8 milyon varil olmuştu. Bu rakam, ocak ayı ortalamasının yüzde 26 aşağısında. Nikkei'ye konuşan Yunan yetkililer ise, petrol transferinin Yunan karasularında değil uluslararası sularda gerçekleştiğini iddia etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gülistan Doku cinayeti: Soylu'dan tutuklanan vali için aklama gelmiş 'İddialar asılsız...'2.Hükümet dogalgaz ve elektirik için vatandaşın cebine elini uzatmaya hazırlanıyor!3.Bir cisim mi yaklaşıyor? Dolar kuru 45 lirayı aştı4.Formula 1 geri döndü 5 yıllık mukavele tamam5.İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kansere yakalandığı kamuoyuna sızdı!
6.Gergerlioğlu Yusuf Tarık'ın babasına taziye ziyareti yaptı7.İBB davasında mahkemeden ilginç yasak: Kalem...8.Acil yaptırım geliyor! AİHM kararlarını uygulamayan hakimlere kötü haber!9.Gülen An(ı)ları kitabı üzerine bir teşekkür10.Eski dosyalar raftan iniyor: Rabia Naz cinayeti yeniden masaya yatırılacak!

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Gülistan Doku cinayeti: Soylu'dan tutuklanan vali ...

Hükümet dogalgaz ve elektirik için vatandaşın cebi...

Bir cisim mi yaklaşıyor? Dolar kuru 45 lirayı aştı

Formula 1 geri döndü 5 yıllık mukavele tamam

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kansere yakalandığı...







