Yüzbinlerce kişi, muhalefete karşı Kadirov'a destek mitingine çıktı


Yüzbinlerce kişi, 'halk düşmanları' söylemi yüzünden muhalefet tarafından yoğun eleştiriye tabi tutulan Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov'a destek mitingine çıktı.

Kadirov, 12 Ocak'ta gazetecilerle buluşmasında muhalifleri 'halk düşmanları' olarak nitelendirmişti. Çeçenistan lideri muhaliflerin 'zarar verici' çalışmaları olduğunu iddia ederek bundan dolayı yargılanmaları gerektiğini söylemişti.
Çeçen liderin söylemleri her kesimden yoğun bir şekilde eleştiri almıştı. Hazırlanan bazı raporların ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunulacağı ifade edildi.

Öte yandan 18 Ocak'ta açıklama yapan Kadirov, sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia etti. Kadirov, söylemlerinin meşru muhalefetle ilgisinin olmadığını belirtti.

Tartışmalar devam ederken, bazı çevreler Kadirov'un istifasını istedi. Bugün başkent Grozni'de yüzbinlerce kişi Çeçen lidere destek için sokağa çıktı. Kadirov'un lehine slogan atan kalabalığın hedefinde ise muhalefet vardı. Tepkisini dile getiren kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Yüzbinlerce kişi, muhalefete karşı Kadirov'a destek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER