[ANALİZ] Saray'a ve YSK'ya 'seçim yenilensin' diye baskı yapanlar kimler?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 6 2019
AKP 31 Mart seçim sonuçlarını hazmetmekte zorlanıyor. Erdoğan bir taraftan parti içindeki birlikteliği sağlamaya diğer taraftan ortağından gelen salvoları savuşturmaya çalışıyor.
Aslında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içinde ve tabanında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin sonuçları büyük oranda kabullenilmiş ve bir muhasebe yapılması gerektiğini söyleyenler çoğunlukta.
Ancak Saray'a da yakın etkili küçük bir grup bu sonuçları kabullenmeyip daha da agresif bir şekilde provokasyonla devam ediyorlar. Özellikle Saray'a baskı yapıp Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) İstanbul seçimlerini iptal ettirmeye çalışıyorlar.
Peki kim bu etkili azınlık?
AKP içerisinde paralel bir parti haline gelen bu örgüte 'Pelikancılar' diyorlar. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bir bildiri ile deviren bu grup aslında Erdoğan sonrası AKP'yi dizayn etmeye çalışıyor. Erdoğan'ın eski metin yazarı Milletvekili Aydın Ünal, "AKP’yi içeriden çökertmeyi gaye edinen örgüt” ifadesini kullandığı pelikancıların gücü nereden geliyor? Kimlerden oluşuyor?
Pelikancıların görünen iki lideri var. Birincisi Damat Berat Albayrak İkincisi de Abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak. Saraya akrabalık bağı ile bağlı olan 'Pelikancılar' aslında Erdoğan sonrasını dizayn etmek için çalışıyor.
Parti içinde her geçen gün gücü artıran bu 'Çete' için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok önemli. Bunun için seçim öncesinde çalışmaya başladılar.
İstanbul AKP adayı Binali Tıldırım'ın gücüne rağmen İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul adaylarının tamamı Berat Albayrak ve pelikancılar tarafından belirlendi. Hatta Binali Yıldırım'ın adaylığının geç açıklanması bile buna bağlanmıştı. Bu parti içinde hala tartışılmaya devam ediyor.
İSTANBUL'U KAYBETMEMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR
Pelikancılar 31 Mart gecesi seçimlerin gittiği
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


