18 ülkeden bilardocular, 3 Bant Dünya Kupası için Bursa'ya geliyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 29 2016
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 18 ülkeden 149 dünya çapında önemli sporcunun katılacağı '3 Bant Dünya Kupası' Bursa'da yapılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 18 ülkeden 149 dünya çapında önemli sporcunun katılacağı '3 Bant Dünya Kupası' Bursa'da yapılacak.

Uluslararası Bilardo Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan dünya kupası, Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 01 - 07 Şubat tarihlerinde 18 ülkeden 149 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda yapılacak ve dünya çapında önemli sporcuların da katılacağı turnuva ile bilardonun kalbi bir hafta boyunca Bursa'da atacak.

Müsabakaların yapılacağı Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Spor turizmi son yıllarda gitgide daha da öne çıkıyor. Bu pastadan Bursa'nın da pay alması adına böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizler için büyük bir onur. Bursa'nın aynı zamanda bir spor kenti olması hedefiyle yaptığımız stadyumun yanı sıra kapalı atletizm pisti, velodrom, körling ve buz hokeyi pisti, Kano parkuru gibi tesislerimizle Bursa'nın daha fazla uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Bu doğrultuda amatör kulüplere verdiğimiz destekle 140 olan kulüp sayısı yüzde 50 artışla 210'a çıktı. Bilardo da gençlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin ilgi duyduğu bir spor. Bilardonun gündeme getirilmesi, gençlerin özendirilmesi bakımında bu organizasyon da çok önemli." diye konuştu.

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteği ve vizyonu ile Bursa'nın sporda altın çağını yaşadığını vurguladı. Okul sporlarına verilen destekler ve tesisleşme ile Bursa'nın son 5-6 yılda sporda önemli bir ivme kazandığını ifade etti. Şahin, 18 ülkeden, 4 kıtadan 149 sporcunun boy göstereceğini kaydetti.

BİLARDO ŞÖLENİ YAŞANACAK
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da şunları söyledi: "1-7 Şubat tarihlerind

Bu haberler de ilginizi çekebilir