5 dakikada beşiz doğurdu, baba fenalık geçirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 14 2018
Güney Afrika’da eşinin beşiz doğurduğunu duyan baba Joe Buthelezi, fenelaşmaya başladı. Üçüz bekleyen aile, daha fazla bebek doğmayınca biraz olsun rahatladı.
TÜRKMEN TERZİ- GÜNEY AFRİKA
Doktor Moeng Pitso, doğumdan sonra basına yaptığı açıklamada, “Ailenin beş çocuğa bakması tabi ki çok külfetli olacak, ama anne ve baba bu duruma biraz hazırlardı, dört ve beşinci çocuktan sonra baba çok telaşlandı ama anne çok rahattı” dedi.
Sezeryan doğum yaptırdığını söyleyen Dr. Pitso, ilk çocuk ve son çocuğun anne karnından alınmasının toplam beş dakika sürdüğünü anlattı. Doğumun daha hızlı olabileceğini, ama hemşirelerin sürpriz gelen son iki çocuk için hazırlıksız olduklarını ve doğumun iki dakika uzadığını ifade etti. Anne ve babanın sürpriz yaşadığı gibi kendisinin de son iki bebeğin doğumuna şaşırdığını söyleyen doğum uzmanı Pitso, “dördüncü bebeği görünce beşinci de doğar mı diye şaka yaparken, bir bebek daha dünyaya geldi” sözleri ile heyecanını paylaştı.
Pitso, beş çocuğun da sağlıklı olduğunu ve doğal olarak nefes aldıklaırnı, öte yandan, birer kilo doğan bebeklerin iki kiloya ulaşana kadar hastanede tutulacaklarını ifade etti.
Baba Joe, önceki evliliğinden iki çocuğa sahibken, anne Noluthando ise daha önceden bir çocuk dünyaya getirmiş. Beşiz doğurduğundan şikayet etmeyen anne Noluthando, ileride tekrar hamile kalmaktan korktuğu endişesini dile getirdi.
Anne Noluthando’nun bir bebek daha fazla istediği için yumurtlama tedavisi ilaçlarını kullandığını belirten Pitso, annenin, ilaçların etkisiyle beş çocuk sahibi olduğunu söyledi.
Annenin ilaçları aldıktan 10 gün sonra hamile olduğunu anladıklarını, ultrasyonda üç bebek gördüklerini ve hamilelik sürecinde tedavinin dikkatlice devam ettiğini ifade eden doctor, bu ilaçların hamile kalmaya yardım ettiğini ama birden fazla bebek doğumuna yol açmasının çok görülmediğini dile getirdi.
Güney Afrika’nın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


